Куренівка – найменше село в районі, -
17.01.18

сьогодні тут проживає 250 жителів. Від початку нинішнього року 52 із них звернулись до управління праці та соціального захисту РДА за різними видами допомог (при народженні дитини, державна соціальна, по догляду за хворими і пристарілими, інші). Всього нараховано та виплачено за цей період  державної допомоги на загальну суму 90 тис.грн.  За минулий рік з боку держави надійшло більше 1 млн.185 тис.грн у вигляді різних допомог, дотацій і субвенцій.

Про підтримку з боку держави, реформи в медичній галузі і освіті йшлося на співбесіді голови райдержадміністрації Сергія Пустового, голови районної ради Сергія П’яніщука, заступника голови РДА Ольги Беседи із сільським головою с.Куренівка М.Пипком. У співбесіді взяли участь керівники структурних підрозділів РДА та секретар і бухгалтер сільської ради.

Бюджет села за 2017 рік склав менше 400 тис.грн. На поточний рік заплановано отримати доходів на загальну суму майже 465 тис.грн.

В основному, видатки за минулий рік здійснені на утримання апарату сільської ради. Крім того, на заклади культури – 47,2 тис.грн, соціальний захист – 7,7 тис.грн, благоустрій села – 27, 9 тис.грн, утримання доріг – 17,2 тис.грн та інші.

На 1 січня вільний залишок коштів складає 38,6 тис.грн по загальному фонду і 6,9 тис.грн по спеціальному.

У Куренівці немає шкільного і дошкільного закладів. Шкільний автобус щоденно доправляє учнів до Вербської школи. В ході робочої поїздки керівники району побували у клубному закладі села та бібліотеці. Планом видатків на 2018 рік передбачено виділення коштів у сумі 49,4 тис.грн на сферу культури. Відвідавши медичний заклад села, голова РДА С.Пустовий зазначив, що законом про сільську медицину передбачено комп’ютеризоване місце для фельдшера. Тому необхідно забезпечити якісний Інтернет-зв’язок.

У планах на нинішній рік – благоустрій села, ремонт доріг, встановлення огорожі біля пам’ятника, а найголовніше – увага до кожного жителя громади. Адже у селі проживає єдиний партизан Чечельницького району – Ткач Павло Кирилович, якому у цьому році виповниться 90 років. А ще – 3 учасники АТО, 2 воїни-інтернаціоналісти, 1 багатодітна сім’я, 7 учасників війни та інші категорії населення, які потребують допомоги.

   

123