Літературний календар «На зламі часів»
07.02.18

Важливим напрямком роботи бібліотек є популяризація художньої літератури. Щомісячно на виставці представляються твори поетів, письменників-ювілярів. Так, у лютому експонована література   до 100-річчя від дня народження Любові Забашти.

   З  метою  привернення  уваги користувачів до творів української  класики, в бібліотеці організована   книжкова виставка-портрет з циклу «Літературний календар місяця» під назвою «На зламі часів». 

   Любов Забашта – відома українська поетеса, прозаїк, драматург. Вона є авторкою близько 30 поетичних збірок, кількох книжок прози та п’єс, ліроепічних, драматичних поем і низки поетичних збірок для малят. Своєю гуманістичною творчістю поетеса утверджувала духовну і громадянську велич людини, її самовідданість і доброту.

Від початку творчого шляху та продовж усього життя поетеса надзвичайно вимогливо ставилася до свого поетичного слова, її своєрідним творчим маніфестом став вірш «Заповіт собі». Л. Забашта не зрадила себе та своє слово в подальшому житті та творчості. У багатьох віршах вона осмислювала роль поезії, мистецтва та власне покликання, висловлювала своє естетичне кредо. Ці твори схвильовані, чесні, запальні.

Любов Василівна щиро любила Україну, була справжньою патріоткою свого народу і яскраво доводила це, як у творчості, так і в житті.

123