"Весела Маланка" - родом із Попової Греблі
16.01.17

Новий рік приніс  чарівну магію стародавніх обрядів та радість свят. Різдвяні колядки, новорічні щедрівки, Коляда та Маланка чекають на нас у ці зимові дні. Вікова традиція пов’язана з Маланкою збереглася в своїй первозданності у селі Попова Гребля, де з покоління в покоління передаються звичаї та обрядові костюми. Все дійство представляє собою театралізовану виставу, в якій закодовані прадавні обереги народу.

Організатори районного фестивалю народної творчості "Різдвяне диво" - відділ культури і туризму райдержадміністрації, Національний природний парк "Кармелюкове Поділля" та територіальна громада села Попова Гребля влаштували  14 січня 2017 року організували свято, у програмі якого обрядове дійство "Весела Маланка", колядки, вертепи, щедрівки, традиційні частування, веселі катання на конях .  

Сім художніх аматорських колективів із будинків культури Чечельницького району (С.Попова Гребля, с.Бондурівка, с.Луги, с.Рогізка, с.Вербка, с.Ольгопіль) та фолькльорний ансамбль "Мазурі" Кодимського будинку культури (керівник - Т.Зеленянська) майстерно виконали колядки та щедрівки.

На святі були присутні заступник голови райдержадміністрації О.Беседа, сільський голова с.Попова Гребля В.Катеринич, сільський голова с.Бондурівка В.Слюсар, керівник НП "Кармелюкове Поділля" О.Романчук, жителі та гості села Попова Гребля.

По закінчкнню фестивалю начальник відділу культури і туризму А.Шумило вручила подяки всім учасникам святкового дійства.

        

123