Мати - символ добра на землі
15.05.18

Чудовими травневими днями, коли все навколо  буяє та квітує ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних свята – День  Матері та Міжнародний День сім’ї.

  Сім’я, родина, рід. До цих головних надбань людського суспільства ми, українці, завжди ставилися і ставимося з особливою святістю і повагою. Адже саме в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм,  у родині  відчуваємо, що таке справжнє  щастя, любов, душевний затишок і добро.

  А берегинею всього цього є мудра Жінка-Мати.  Для  кожного з нас саме її образ є найріднішим, найдорожчим, найближчим і найдобрішим, а любов до неї – вічна та безмежна.

  В Україні День Матері  був  офіційно запроваджений в 1995 році.  Відзначається в  другу неділю травня, цього року він припав на 13  травня.

  Мати, це  перше  слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина. Мама – це слово, яке найчастіше повторює людина  в хвилини радості і горя.  Матерів мільйони й кожна несе в собі любов. Кожен скаже: «Найкраща мама – моя мама, безмежна її  ніжність». Саме їм, найдорожчим у  районній дитячій бібліотеці  13 травня  було проведено  свято-зустріч  «Мати - символ добра на землі».

   Діти підготовили найкращі вітання, побажання, вірші та лялькову виставу «Чия матуся найкраща?».  Найактивніші  учасники  лялькового  клубу: Воржова  Софія,  Рудакевич  Ангеліна. Комар Вероніка прочитала Молитву дитини за матір  та Мамину Конституцію.

   Хай  святиться  у  наших серцях, помислах і діях священне  слово  МАТИ!

 Тетяна  Кравець,  бібліотекар  районної  дитячої  бібліотеки

123