Методичний день:протидія домашньому насильству
14.03.18

Чечельницький  районний  центр  соціальних  служб  для  сім’ї,  дітей  та  молоді  подає  інформацію щодо виконання рішення наради директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів соціального обслуговування Вінницької області від 08 лютого 2018 року,  а саме:

 Чечельницьким  районним  центром  соціальних  служб  для  сім’ї,  дітей  та  молоді спільно з службою у справах дітей райдержадміністрації  7 лютого 2018 р.  проведено методичний день за тематикою запобігання та протидії домашньому насильству. До заходу долучились фахівці із соціальної роботи Центру та суб’єкти соціальної роботи : ССД РДА Валіковська Н.В., яка надала інформацію про  функціонування Комісії із захисту прав дітей при Чечельницькій РДА та підготовки   пропозицій до індивідуального плану соціального захисту дитини, яка проживає в родині, що знаходиться в складних життєвих ситуаціях.

     Директор Центру Фаренюк Т.П. та заступник директора, начальник відділу соціальної роботи РЦ СССДМ Дорожанська Н.О. ознайомили учасників методичного дня із Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», а також наголосили на наступному:

1. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії домашньому насильству (стаття 7).

2. Повноваження місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування (стаття 8).

3. Повноваження органів опіки та піклування, служб у справах дітей (стаття 9).

4. Повноваження органів Національної поліції України (стаття 10).

5. Повноваження загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб (стаття 14).

6. Взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству (стаття 15).

7. Обговорення випадку сім’ї, в якій вчинено домашнє насильство.

8. Ознайомлення про неприпустимість фактів вчинення домашнього насильства.

     По завершенню заходу обговорили проблемні питання по даній тематиці.

           Директор  РЦ СССДМ    Тетяна  Фаренюк

123