Ми пам'ятаємо...
29.08.20

З 2019 року щорічно 29 серпня в країні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день – данина пам'яті за нашими славними синами, які в різні часи, а особливо – в період російської агресії на сході України, поклали свої життя за нашу свободу і мирне співіснування.

Заходи спрямовані на впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів - захисників України, єднанню української нації.

В цей день приспущено Державний Прапор України та обмежено проведення розважальних заходів.

Поминальною ходою від центральної площі селища, за участю учасників бойових дій на сході України, членів їх родин та голови районної ради Сергія П'яніщука, розпочались заходи із вшанування пам'яті загиблих та померлих воїнів АТО/ООС.

На Чечельницькому кладовищі учасники мітингу спільною молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів і малих копій державного прапора вшанували загиблих побратимів. Любов Гиндрюк, мати учасника бойових дій на сході України, звертаючись до присутніх матерів загиблих воїнів, щиро подякувала за виховання синів. З промовою виступили голова Спілки ветеранів АТО Юрій Онопольський та голова районної ради Сергій П'яніщук. «Ми пам'ятаємо і цю пам'ять передамо дітям і онукам. Отже, ваш подвиг був не надарма», - наголосив Сергій П'яніщук.

 

123