Місія ОБСЄ з робочим візитом на Чечельниччині
13.10.20

Сьогодні на Чечельниччині працювали представники  місії зі спостереження за виборами ОБСЄ в Україні з метою проведення прозорого та демократичного виборчого процесу.В рамках візиту довгострокові спостерігачі місії  ОБСЄ Анн Сочан та Крістіан Кайльбах відвідали Державний реєстр виборців , Чечельницьку територіальну вибочу комісію та  Ольгопільську територіальну вибочу комісію, зустрілися з головою Чечельницької райдержадміністрації Олегом Храновським та  депутатом Вінницької обласної Ради Павлом Каленичем. 

Місія проведе оцінку виборів щодо відповідності до зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства. Спостерігачі будуть уважно стежити за основними аспектами виборів такими як реєстрація виборців, проведення передвиборчої кампанії та її фінінсування, роботою виборчої адміністрації та відповідних державних органів, законодавством, пов’язаним з виборами, та його імплементацією, медіа-середовищем та вирішенням суперечок, пов’язаних з виборами.

Під час свого спостереження місія зустрічається з представниками державних органів і політичних партій, представниками громадськості, ЗМІ та міжнародної спільноти. Під час своєї роботи місія буде тісно співпрацювати з Міністерством охорони здоров’я України і виконуватиме всі роспордження і протоколи.

Під час своєї роботи місія опублікує попередній звіт та поінформує громадськість та медіа про перебіг спостереження за виборами. Наступного дня після виборів, місія виступить із заявою про попередні висновки та висновки прес-конференції. БДІПЛ опублікує остаточний звіт про спостереження приблизно через 2 місяці після закінчення виборчого процесу.

123