Мітинг-реквієм до Дня катастофи на ЧАЕС
26.04.18

Сьогодні, 26 квітня, в черговий раз громадськість селища зібралась біля пам’ятника померлим ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС щоб вклонитись подвигу героїв-ліквідаторів та віддати шану тим, хто заплатив своїм життям в боротьбі з наслідками найжахливішої техногенної катастрофи, яку знає і пам’ятає увесь світ.

На мітингу були присутні: голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П’яніщук, народний депутат України Юрій Македон, селищний голова Світлана Палісіка, ліквідатори аварії на ЧАЕС, працівники установ і організацій, жителі Чечельника.

З промовою до присутніх звернувся ліквідатор катастрофи, секретар громадської організації «Союз-Чорнобиль-Україна» Володимир Бурдейний. «Рівно 32 роки минуло з того часу, коли йшла боротьба незахищених людей з радіацією. Минає час, а чорний день Чонобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом і тих, хто народився пізніше, далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно. Він розплодив по світу багато трагедій і завжди буде об’єднувати нас одним спогадом, однією печаллю, однією надією…», -  зазначив Володимир Іванович.

З Чечельницького району впродовж 1986-1987 років через горнило Чорнобиля пройшли 75 жителів. Ціною власного здоров’я і навіть життя вони закрили собою нас від жахливих променів радіації – пожежники, лікарі, військові, правоохоронці, будівельники, водії, механізатори.На жаль, 18 з них уже немає серед живих. Від початку поточного року не стало ще одного ліквідатора – Гандрабурга Віталія Григоровича.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника померлим ліквідаторам громадськість ушанувала пам’ять про тих, кого вже немає в живих.

Народний депутат України Юрій Македон подякував учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС за самопожертву, за врятовані мільйони життів, за мужність і самовідданість. Юрій Миколайович зазначив, що сьогодні наші захисники воюють на сході України, як і 32 роки тому герої-ліквідатори захищали увесь світ, ризикуючи своїм життям і здоров’ям.

Мітинг-реквієм «Атомний Чорнобиль раною горить» був організований відділом культури і туризму райдержадміністрації за участю працівників районного будинку культури, центральної бібліотеки та учнів Чечельницьких шкіл. 

123