Міжнародний день людей з інвалідністю : допомога з боку держави
29.11.19

Як зазначив начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк, на обліку в управлінні  перебуває 987 осіб з інвалідністю, з них:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни – 57 чол., в т.ч. 13 - із числа учасників АТО (ООС);
  • особи з інвалідністю, захворювання яких пов’язане з наслідками аварії на ЧАЕС – 161 чол.
  • особи з інвалідністю загального захворювання  – 700 чол.

           За 2019 рік особам з інвалідністю різних категорій надано пільг на загальну суму   389,99 тис. грн, зокрема:

-  компенсація взамін надання пільг на придбання твердого палива, на суму  55,68тис.грн;

  - відшкодування витрат перевізників, пов’язаних з пільговим проїздом окремих категорій громадян у автомобільному транспорті приміського сполучення  – 8,4тис.грн;

- відшкодування витрат перевізників, пов’язаних з пільговим проїздом окремих категорій громадян у залізничному транспорті –  8,9 тис.грн;

- відшкодування компенсаційних виплат інвалідам на бензин, ремонт, технічне обслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування -16,2тис.грн;

- відшкодування витрат, пов’язаних з наданням пільг з послуг зв’язку: абонементна плата за користування квартирним телефоном та встановлення телефонів громадянам, які мають право на пільги – 15,4тис.грн;

- надання інших пільг ветеранам війни, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», особам які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та надання інших пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дружинам (чоловікам) та опікунам (на час опікунства), дітей померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою – 12,7тис.грн;

- на житлово-комунальні послуги –  30,23 тис.грн;

- надання допомоги на поховання учасників бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни –  6,7 тис.грн;

 Оздоровлено    9 осіб з інвалідністю. 

 Виплачено  11особам з інвалідністю внаслідок війни компенсацію взамін путівки в санаторій  на загальну суму 5,24 тис.грн.

На даний час в Чечельницькому районі проживає 84 особи з інвалідністю - візочники, з них - 11 дітей з інвалідністю. З початку 2019 року видано 221 направлення на забезпечення  технічними та іншими  протезно-ортопедичними  виробами. Укладено 33 угоди на забезпечення технічними засобами реабілітації. Станом на 25.11.2019 р. перераховано підприємствам,  згідно договорів, кошти в сумі 590,8 тис.грн.

Видано 4 направлення до реабілітаційної установи «Промінь» - 3 дітям з інвалідністю.

Укладено договір на забезпечення реабілітаційними заходами однієї дитини з інвалідністю внаслідок ДЦП на суму 24 586,00 грн. На даний час дитина пройшла перший курс реабілітації, вартість якого 12 293,00 грн. В грудні 2019 р. – другий курс реабілітації.

З початку 2019 р. 14 непрацюючим малозабезпеченим особам  виплачено одноразову матеріальну допомогу в сумі 10,8 тис.грн.

Перераховано матеріальну допомогу особі з інвалідністю внаслідок війни, яка потребує систематичного проведення гемодіалізу, 10,0 тис.грн.

В районі створено умови для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до будинків, де розташовані районна державна адміністрація, районна рада, управляння праці та соціального захисту населення РДА, районний центр зайнятості, управління Пенсійного фонду, поліклініка та інші.

Робота щодо соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями триває та знаходиться на постійному контролі.

 До Міжнародного дня людей з інвалідністю територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району планується провести наступні заходи:

1. За підтримки учнів школи та працівників районного будинку культури планується провести концертну програму для людей похилого віку та людей з інвалідністю, які проживають у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. По закінченні святкової програми для підопічних буде накрито святковий стіл.

2. Щорічно напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю готується звернення з проханням до керівників організацій та установ району щодо надання натуральної та грошової допомоги.

При надходженні коштів на спеціальний рахунок територіального центру та благодійної допомоги у вигляді продуктових та господарських товарів, дана допомога буде розподілена особам з інвалідністю, згідно поданих заяв.

123