Молодь – наше майбутнє!
31.10.17

 З метою активізації та подальшого розвитку учнівського самоврядування у загальноосвітніх навчальних закладах, творчого самовдосконалення учнівської молоді, підтримки  діяльності шкільних органів учнівського самоврядування, задоволення потреби соціально-активної учнівської молоді в самореалізації, ефективній комунікації та командній співпраці, 25 жовтня 2017 року на базі Чечельницького районного будинку дитячої творчості було проведено перше в цьому навчальному роцізасідання  Школи лідерів Чечельницької районної організації учнівського самоврядування «Лідер».

         Пленарну частину звітальним словом розпочала методист РМЦ Терезюк Л.А. Воназвернулася до учнівської молоді із закликом бутиініціативними,  активними, сміливими, наполегливими та творчими. Людмила Анатоліївна побажала успіху в нелегкій лідерській справі.

    Далі згідно плану для лідерів учнівського врядування був проведений тренінг на знайомство та згуртованість лідерів «Давайте познайомимось».Хочеться висловити велику подяку Дмитрашеній В.В. - соціальному педагогу та Олійник Л.В. -  психологуКЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №2», які творчо та креативно, на високому професійному рівні провели для дітей тренінг.Познайомившись та згуртувавшись, лідери активно взялись за роботу. Районний координатор Чечельницької районної організації учнівського самоврядування «Лідер»Токарчук О.І. ознайомила дітей з планом роботи ЧРОУС «Лідер» на 2017-2018 н.р. В ході засідання Школи лідерів учасники були поділені на дві творчі групи, кожна з яких створювала проекти  для реалізації в 2017-2019 н.р.  Мета проектів (заходів)- участь у громадській діяльності учнівської молоді, що є ефективним засобом виховання відповідальності, розвитку організаторських якостей особистості, навичкам і прийомам організаторської діяльності. Під час роботи творчих груп були визначені напрямки роботи кожного навчального закладу.

Після продуктивної праці та тісного знайомства шляхом таємного голосування, лідери обрали нову голову Чечельницької районної організації учнівського самоврядування «Лідер». Нею стала учениця 8 класу КЗ «Білокамінська СЗШ І-ІІ ст.» - Фурман Ангеліна.

      Президент України П.Порошенко 2017 рік оголосивроком Японії в Україні. Це рішення направлено на укріплення стосунків між державами та зміцнення стосунків у економічному та політичному секторі.В звязку з цим, Чечельницьким районним будинком дитячої творчості для лідерів учнівського врядування було запропоновано ряд заходів,  які вони повинні провести по своїх школах. Одним із заходів є проведення майстер-класу  - «Журавлик миру». В свою чергу керівник гуртка «Оригамі» Чечельницького районного будинку дитячої творчості Токарчук О.І. для лідерів та педагогів-організаторів провела  майстер-клас по виготовленню журавликів, адже журавель – це символ життя, щастя і удачі в Японії. Перед початком майстер-класу для присутніх Олеся Іванівна показала презентацію про  Міжнародний символ оригамі – японський паперовий журавлик, розповіла сумну історію-легенду про те, як паперовий журавлик став священною птицею світу. Діти із задоволенням виговили «Журавликів миру» , і ми дуже сподіваємося, що такі ж журавлики вони зроблять з учнями своїх шкіл.

      Участь молодого поколіннія в учнівському самоврядуванні – важливий шлях і умова залучення учнівської молоді до радикальних перетворень, що відбуваються в нашому суспільстві. Лідерство додає енергії, підтримує. Ось чому головне завдання нас, вчителів, - знайти і підтримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у суспільному житті.

        Попереду ще багато планів, багато заходів, конкурсів,квестив, акцій, майстер-класів та нових проектів, які ми плануємо зробити саме завдяки активній молоді нашого району.

123