На часі - весняно-польові роботи
14.03.16

11 березня відбулася нарада голови райдержадміністрації С.Пустового з керівниками сільгосптовариств щодо проведення весняно-польових робіт. На нараді також були присутні перший заступник голови райдержадміністрації В.Савчук, начальник управління агропромислового розвитку В.Котенко, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації С.Мартинюк, начальник відділу Держземагентства у Чечельницькому районі Вінницької області О.Кохановський, представники ЗМІ.

Інформацію про хід весняно-польових робіт надав В.Котенко. Він зазначив, що основне питання по весняно-польових роботах - підживлення озимих зернових культур, обстеження озимих зернових, крім того, особливу увагу звернув на стан  озимого ріпаку, якого в районі залишилося майже 600 га. із посіяних 2,6 тис. га. Закриття вологи під ярі культури, посів цукрових буряків, соняшнику та кукурудзи – на часі у аграріїв.

Мартинюк С.М. наголосив, що одним із головних завдань, яке потребує постійної уваги є належна оплата праці працівників.

Серед основних наявних проблемних питань у сфері оплати праці необхідно виділити:
- Дотримання норм чинного законодавства щодо мінімальної заробітної плати.
-Легалізація зайнятості та заробітної плати.
-  Своєчасність виплати заробітної плати.

Кохановський О.В. повідомив, як придбати нову ділянку землі сільськогосподарського призначення державної власності через  аукціон. Також він озвучив про внесення змін до діючих договорів оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності на  2016 рік: 8% рілля, 12% пасовища.

 Кікавський В.А. ознайомив членів наради із питаннями з’їзду пасічників, який відбувся у м. Києві та з проблемами бджолярів від неузгодженості дій із сільськогосподарськими виробниками.

Підвів підсумки наради голова райдержадміністрації Пустовий С.М. Він наголосив, що в районі, як і в усій Україні відбуваються реформи. В першу чергу, це стосується децентралізації влади. Аграрії являються основними чинниками, які наповнюють місцевий бюджет. Тому, від злагодженої роботи всіх ланок: місцевої влади, органів місцевого самоврядування, товаровиробників залежить і матеріальне забезпечення наших громад.

123