На районний конкурс подано 18 проектів
17.05.17

Сьогодня, 17 травня 2017 року, відбулось засідання Наглядової ради з проведення 2-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. В роботі засідання взяли участь голова районної ради  П’яніщук С.В., працівники окремих відділів райдержадміністрації та апарату районної ради, представники сфери медицини району, голова громадської ради при райдержадміністраціїта голови постійних комісій районної ради.

       Відкрив та провів зібрання голова районної ради, співголова Наглядової ради П’яніщук С.В., який на початку ознайомив присутніх із порядком денним засідання та надав слово звітуючим.

       По питанню короткої характеристики проектів, поданих на 2-ий щорічний районний конкурс проектів розвитку територіальних громад, виступила начальник відділу міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Чечельницької райдержадміністрації – Скоцеляс М.І. Зокрема, було зазначено, що учасниками конкурсу стали селищна, сільські ради Чечельницького району та громадська організація "Сталий розвиток Чечельниччини", які в установлений строк надали відділу міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Чечельницької районної державної адміністрації необхідні документи.

В 2-му районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад взяли участь такі проекти, а саме:

1.   Проект «Сільській медицині – комфортні умови», розробник проекту Лузька сільська рада.

2. Проект «Тепло і затишок дитини - майбутнє нашої країни», розробник проекту Білокамінська сільська рада.

3.   Проект «Дуже просимо ми Вас, щоб садочок був у нас», розробник проекту Бондурівська сільська рада.

4. Проект «Встановлення дитячого спортивно-ігрового майданчика в с. Жабокричка Чечельницького району», розробник проекту Каташинська сільська рада.

5. Проект «Сільський будинок культури - оберіг традицій народу», розробник проекту Демівська сільська рада.

6. Проект «Створимо рекреаційну зону - збережемо та зробимо чистішими ріку Савранку та її набережну», розробник проекту Чечельницька селищна рада.

7. Проект «Поетапне впровадження роздільного збирання твердих побутових відходів - крок до сталого розвитку селища Чечельник», розробник проекту Чечельницька селищна рада.

8. Проект «Облаштування навчально-виховного комплексу в селі Жабокричка Чечельницького району», розробник проекту Каташинська сільська рада.

9. Проект «Енергозбереження - крок в майбутнє», розробник проекту Вербська сільська рада.

10. Проект «Здорові діти – міцна держава», розробник проекту Ольгопільська сільська рада.

11. Проект «Вічна слава загиблим», розробник проекту Лузька сільська рада.

12. Проект «Через енергозбереження до покращення якості позашкільної освіти», розробник проекту Ольгопільська сільська рада.

13. Проект "Наша школа. Кроки до здійснення мрій", розробник проекту ГО "Сталий розвиток Чечельниччини".

14. Проект "Енергозбереження через оновлення системи опалення", розробник проекту Демівська сільська рада.

15. Проект «Щоб тепло у школі мати, всім про неї треба дбати...», розробник Тартацька сільська рада.

16. Проект "Шлях у дитинство", розробник Берізецька сільська рада.

17. Проект "Сільській культурі - комфортні умови" (II етап), розробник Рогізківська сільська рада.

18. Проект "Увага до дітей сьогодні - наше майбутнє завтра", розробник Тартацька сільська рада.

     Загальний бюджет поданих проектів на 2 –й районний конкурс становить 3238,7 тис. грн. із фонду конкурсу передбачається фінансування в сумі – 1182,1тис.грн., місцевих бюджетів  територіальних громад  - 1479,0 тис. грн. кошти партнерів – 577,6 тис.грн.

Відповідно пріоритетам 2-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад у 2017 році подано:

13  проектів, які передбачають заходи щодо енерго- та ресурсозбереження в закладахсистеми охорони здоров'я, освіти, культури та соціального захисту;

2 проекти передбачають розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів;

2 проектиекологічного спрямування;

1 проект– збереження історико-культурної спадщини.

Скоцеляс М.І. зазначила, що обсяг фінансового запиту за проектом з фонду Конкурсу не повинен перевищувати 50 % від загального бюджету проекту і становити не більше 80 тис.грн.

       В ході засідання були проведені певні коментарі, зауваження та рекомендації. Решетник Н.О. - начальник фінансового управління райдержадміністрації – зауважила, що на попередній сесії районної ради було прийнято рішення про виділення коштів для 2-го районного конкурсу проектів в сумі 265 тис. грн. Також Ніна Олександрівна зазначила, що обсяг коштів для проектів-переможців буде залежати від надходжень до районного бюджету за 5 місяців 2017 року.

      По закінченні, голова районної ради, співголова Наглядової ради П’яніщук С.В. підсумував результати проведення засідання Наглядової ради та рекомендував селищному та сільським головам, бухгалтерам селищної та сільських рад узгодити з фінансовим управлінням Чечельницької районної державної адміністрації та Управлінням Державної казначейської служби України у Чечельницькому районі питання бюджету, переліку та найменування видатків, а також дав доручення відділу міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Чечельницької РДА надати листи експертного оцінювання поданих проектів для попереднього ознайомлення всім членам Наглядової ради.

   

123