с.Білий Камінь : підводили підсумки роботи в 2018 році
04.03.19

28 лютого, відбулися збори-сходи у Білокамінській громаді, які розпочалися  вшановуванням  хвилиною мовчання за загиблими захисниками ООС і жителями Донецької і Луганської областей.

 

 Перед  присутніми виступив сільський голова  Володимир Фурман, який детально інформував про проведену  організаційну, фінансово-господарську  діяльність у минулому році  та  завдання  на  2019 рік.  Володимир Афанасійович  наголосив, що особлива  увага  приділялася  благоустрою, освітленню, соціальній роботі,  тощо.

  Присутні мали можливість переглянути відео-ролик «Вінниччина 2019. Є що сказати!» та презентаційні матеріали, які наочно продемонстрували зміни від впровадження реформ в Чечельницькому районі. З  зацікавленістю жителі  слухали  виступ  голови райдержадміністрації Сергія Пустового  про  реформування медичної і освітньої галузей, впровадження нового механізму надання субсидій і перерахунку пенсій, децентралізацію і об’єднання в ОТГ.  «Ми вже не один раз переконалися, що ті громади, які об’єдналися в ОТГ мають більше можливостей, а в результаті є більш успішними. У нашому районі в перспективі має бути створено дві об’єднаних територіальних громади – Чечельницька і Ольгопільська. Згідно Перспективного плану село Білий Камінь увійде до Чечельницької ОТГ. На слайдах ви бачите, що завдяки збільшенню фінансування, участі у грантових проектах, залученню інвестицій дана ОТГ може бути спроможною вирішити актуальні питання кожної громади».

Керівник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав Мартинюк детально зупинився на призначенні субсидій і відповів на поставлені питання.

Перший заступник начальника Бершадського відділення ПФУ Людмила Іванова надала інформацію щодо індексації і підвищення пенсій у 2019 році, привівши конкретні приклади. Людмила Сергіївна зазначила, що найменша сума, яку отримають пенсіонери в результаті індексації становитиме 100 грн.

Головний лікар первинної ланки медицини району Віктор Коваль у своєму виступі озвучив зміни у медичній галузі, які відбулися в результаті впровадження реформ у 2018 році.

Підсумовуючи,  голова  районої  ради  Сергій  П’яніщук акцентував, що із районного бюджету на 2019 рік виділяються значні кошти на впровадження медичних реформ у первинній і вторинній ланках медицини, фінансуються освітні і соціальні проекти, зарезервовано кошти на придбання житла для медичних працівників.

  Представник Національної поліції, Сергій Павлик поінформував про стан підтримання публічної безпеки та боротьби зі злочинністю на території Білокамінської сільської ради.  Сільський голова Володимир Фурман запросив Сергія Сергійовича частіше відвідувати заклади освіти і культури, проводити зустрічі з молоддю з метою попередження правопорушень.

Найбільше жителів села Білий Камінь цікавили питання зменшення субсидій на електроопалення, перерахунок пенсій та збільшення плати за паї, яку проводить ТОВ «Ободівка-Агро».

По  закінченню  зборів  Володимир Афанасійович подякував односельцям, які небайдуже  відносяться  до громадського життя села.

  

  

]  

  

  

 

123