На Вінниччині створюють мобільні робочі групи із надання практичної допомоги

На Вінниччині створюють мобільні робочі групи із надання практичної допомоги родинам учасників АТО та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах
 
В приміщенні облдержадміністрації 17 вересня відбулось засідання міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка.
У вступному слові Ігор Івасюк обґрунтував необхідність введення нових форм роботи для організації підтримки сімей у складних життєвих обставинах та сімей учасників антитерористичної операції.
«В результаті скорочення видатків Державного бюджету на утримання фахівців із соціальної роботи, в нашій області більш ніж у 4 рази зменшилась їх кількість. Якщо станом на 01.04.2014 р. у Вінницькій області працювали 459 осіб, то станом на 01.09.2014 р.,– фактично працюють 116 фахівців із соціальної роботи. Однак, у ситуації, яка склалась, погіршення результатів роботи є неприпустимим»,- наголосив він.
За останні кілька місяців значно розширився перелік родин, які потребують особливої уваги і підтримки з боку держави: родини героїв Небесної Сотні, сім’ї вимушених переселенців із АР Крим, Луганської та Донецької областей, родини учасників антитерористичної операції в т. ч. загиблих, тих, які перебувають у зоні бойових дій, що повернулись з фізичними та психологічними травмами, мобілізованих для направлення в зону АТО.
Кількість таких мешканців Вінниччини обчислюється тисячами. Надання їм дієвої та вчасної допомоги вимагає від фахівців нових знань, умінь та навичок, нових підходів до професійної діяльності, її форм та методів.
Члени міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми обговорили механізм створення та діяльності мобільних робочих груп із надання практичної допомоги сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. З даного питання виступила директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Стоялова.
Учасники засідання заслухали також виступи, що стосувались особливостей роботи з сім’ями учасників антитерористичної операції та державних допомог таким родинам.

Досвідом здійснення соціальної роботи з сім’ями за умови відсутності посад фахівців із соціальної роботи поділилась із учасниками наради
директор Літинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Суходолець.
На завершення, учасники засідання обговорили механізм роботи мобільних робочих груп обласного та районного рівня, до складу яких буде введено представників усіх структур, дотичних до роботи з сім’ями та представників громадськості.
За результатами наради, після доопрацювання , буде прийнято доручення голови обласної адміністрації.
 

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА