На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії
30.11.18

Днями під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Савчука відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чечельницькій районній державній адміністрації. Заслухавши та обговоривши інформацію Бурбело А.В – заступника начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бершадського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, вирішила:

1. Взяти до відома інформацію  Бурбело А.В – заступника начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бершадського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області  щодо посилення заходів профілактики африканської чуми свиней, сибірки та сказу тварин.

2. Посилити контроль за виконанням заходів біобезпеки свиногосподарств незалежно від форм власності.

3.Посилити контроль за проведенням заходів щодо недопущення перевезення живих тварин,сировини та продукції тваринного походження без супровідних документів

4. Вжити дієвих заходів щодо припинення діяльності стихійних ринків,припинення торгівлі та реалізації і сировини з них в інших місцях де торгівля заборонена.

5. Провести перевірки існуючих місць захоронення тварин на відповідність наказу Державного комітету від 27 жовтня 008 рок№232»Про затвердження правил облаштування і утримання діючих,існуючих худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України».

6. Привести  існуючі місця захоронення тварин до вимог наказу Державного комітету від 27 жовтня 2008 року №232» Про затвердження правил облаштування і утримання діючих, існуючих худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України».

7.  Забезпечити повне охоплення щепленнями сприятливих тварин проти сибірки на території району.

8. Забезпечити наявність у закладах охорони здоров`я імунобіологічних препаратів для профілактики та лікування сказу і лікування ботулізму.

9. Продовжити роз’яснювальну роботу серед  населення та власників тварин про небезпеку АЧС, сибірки, сказу та заходи біобезпеки приватних господарств громадян та підприємств, діяльність яких пов’язана з обігом, утриманням, забоєм та переробкою тварин.

 
 
123