- Найболючіше питання – ремонт доріг, -
05.02.18

зазначив сільський голова с.Рогізка Василь Олійник в ході співбесіди із очільниками району - головою райдержадміністрації Сергієм Пустовим  та головою районної ради Сергієм П’яніщуком.  В робочій зустрічі також взяли участь заступник голови РДА Ольга Беседа, керівники структурних підрозділів РДА.

Василь Михайлович поінформував присутніх про виконання плану надходження до місцевого бюджету за 2017 рік і поділився планами на 2018 рік.

Впродовж 2017 рік  до загального фонду сільського бюджету  надійшло 1206,0 тис.грн. Власних  доходів мобілізовано в сумі 829,7 тис.грн, що становить 108,1 %   до плану, затвердженого органами місцевого самоврядування. Додатково понад план одержано  62,2  тис.грн.

       До спеціального фонду за 2017 рік власних надходжень надійшло в сумі 832,7 тис.грн.

       План на 2018 рік по власних доходах загального фонду визначено в сумі 832,7 тис.грн.

       Основну частину надходжень загального фонду становить плата за землю, так за 2017 рік надходження по даному податку склали  304,4 тис.грн. План на 2018 рік - 280,0 тис.грн, темп росту становить 108,7% планових призначень. Єдиного податку за минулий рік одержано в сумі 523,0 тис.грн, план 2018 року -  550,0 тис.грн.

     За 2017 рік проведено видатків на загальну суму 1266,2 тис.грн, з них: дошкільний заклад - 387,3 тис.грн, заклади   культури – 138,9 тис.грн, на соціальний захист – 21,8 тис.грн, на благоустрій села – 30,5 тис.грн, оплата за електроенергію по  вуличному  освітленню – 1,4 тис.грн, на утримання доріг - 23,4 тис.грн та інші.

Затверджений план по видатках на 2018 рік по загальному фонду 1323,8 тис.грн, в т.ч.:

- на сільську раду – 694,4 тис.грн;

- на дошкільний заклад - 432,1 тис.грн;

- на заклади культури  - 152,1 тис.грн;

- на соціальний захист населення  - 11,2 тис.грн;

- на благоустрій села – 20,0 тис.грн;

- на ремонтні роботи доріг - 14,0  тис.грн та інші субвенції.

Впродовж останніх років активна громада села бере участь у різних конкурсах на здобуття коштів для покращення життя і відпочинку жителів Рогізки. За залучені кошти придбано та встановлено сучасний електричний котел для обігріву школи, зроблено капітальний ремонт у сільському будинку культури, проведено реконструкцію дошкільної установи. Керівники району в ході робочої поїздки побували у всіх бюджетних установах села і пересвідчилися, що в селі відбулися позитивні зміни.

Відвідавши Рогізківський ЗДО ясла-сад «Подоляночка», важко уявити, що колись це був звичайний житловий будинок. Сьогодні тут створено всі умови для відпочинку та підготовки дітей до школи. Дитсадок постійно оновлюється. Придбано нові меблі, іграшки, полове покриття, зроблено сучасний ремонт в кімнатах, замінено вікна на склопакети. Дітям комфортно і тепло завдяки новому котлу. У садочку створено одну різновікову групу, у якій знаходиться 22 вихованці. Для них – сучасна спортивно-ігрова площадка  на подвір’ї садочка. А допомога надійшла від проекту ПРООН, народного депутата України Юрія Македона, обласного, районного та сільського бюджетів.

   

На школу із бюджету села у минулому році виділено 25 тис.грн. На ці кошти здійснено заміну вікон на сучасні склопакети. На цей рік планується здійснити вимощення навколо будівлі, а це – 10 тис.грн. Це добротна, гарна, сучасна школа, в якій навчається 59 учнів. У просторих класах дітям тепло і комфортно.

   

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговує 846 жителів с.Рогізка, з яких 131 - діти. Однак, у зв’язку з тим, що сімейний лікар не проживає на території с.Рогізка, а приїжджає у визначені дні, люди обмежені у своєчасному отриманні якісних медичних послуг. У минулому році із сільського бюджету на утримання медичного закладу було виділено 10680 грн.

   

Відвідали очільники району сільський будинок культури. У закладі зроблено капітальний ремонт даху та відвід дощової води, що дало змогу зберегти будівлю. «Ми провели внутрішні роботи в холі будинку культури. На порядку денному – ремонт глядацької зали, а це – 50-80 тис.грн. Профінансувати видатки обіцяють меценати», - поділився планами сільський голова. Сьогодні тут розміщується ще й спортивна зала та бібліотека, - тож двері закладу не бувають закриті.

   

 

 Підводячи підсумки, голова райдержадміністрації зазначив: «Ми дякуємо за роботу небайдужій громадськості села. А от що стосується вашого «найболючішого» питання, то у зв’язку з критичним станом дорожнього покриття протягом 2018 року планується проведення робіт по ремонту ряду доріг району, серед яких і дорога Білий Камінь - Рогізка, протяжністю 2 км. Це лише початок масштабного впорядкування всіх шляхів», - додав Сергій Михайлович.

123