Науково-практична конференція НПП "Кармелюкове Поділля"
25.09.18

У смт. Чечельник 20-22 вересня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Роль національних природних парків в розвитку туризму». У заході приймають участь представники Чечельницького району, Національного природного парку «Кармелюкове Поділля», Департаменту екомережі та природно заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України, Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, громадських організацій та волонтерів.

Проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Роль національних природних парків в розвитку туризму» викликано необхідністю привернення уваги всіх зацікавлених у підвищені туристичної привабливості регіону, пошук партнерів для створення умов по забезпеченню прискореного розвитку сфери туризму, комплектному розвитку туристичної інфраструктури.   

Метою конференції є вивчення досвіду природо-заповідних установ України щодо їх місця у туристичній сфері, популяризація рекреаційних можливостей Національного природного парку «Кармелюкове Поділля» в контексті формування та просування позитивного іміджу регіону.

У вітальному слові керівники району проінформували присутніх про історію створення Національного природного парку «Кармелюкове Поділля» та побажали успіху в майбутній роботі.

Директор НПП «Кармелюкове Поділля» зауважив, що територія  є надзвичайно цінною частиною екологічної мережі Вінниччини, що презентує в собі красу Південного Полісся, різноманіття мальовничих ландшафтів, багатство рослинного та тваринного світу.  

Григорій Парчук начальник відділу координації наукових досліджень, еколого-освітньої та рекреаційної діяльності Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України розповів про позитивний досвід Національних природних парків України, які успішно розвиваються, зокрема Подільські Товтри, Синевир, Шацький.

Голова асоціації захисників довкілля «Явір» Наталя Шибінська. проінформувала присутніх про власний досвід створення об’єкту природно-заповідного фонду - гідрологічного заказника місцевого значення «Ільківський став», стратегія створення якого складалась з шести кроків, які системно  вирішували питання з усіма відповідними інстанціями.

По закінченню виступів відбулося обговорення нагальних проблем та шляхи подальшого розвитку.  

       

 

123