Науково-практична конференція - в СТОВ АФ "Ольгопіль"
22.06.16

Вчора, 21 червня, на базі агрофірми «Ольгопіль» с.Ольгопіль відбулася науково-практична конференція на тему: «Основні засади стабільного виробництва продукції рослинництва в умовах 2016 року, роль нових вітчизняних сортів зернових культур в збільшені виробництва зерна та підготовка до проведення жнив урожаю 2016 року». У виїзному засіданні аграріїв області взяли участь:

перший заступник голови облдержадміністрації А.Гижко, Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації М.Неїлик, голова райдержадміністрації С.Пустовий, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, керівники структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку     РДА, керівники базових та насіневих сільськогосподарських підприємств, керівники та спеціалісти обласних управлінь і служб, які причетні до збирання зернових врожаю 2016 року, аграрії.                                                          Для учасників виїзного засідання директор СТОВ Агрофірма «Ольгопіль» Павло Каленич провів екскурсію підприємством, буряковим та демонстраційним полями. Також оглянули територію насіннєвого заводу Асоціація «Вінницянасінпром», де ознайомились з новітнім зерносховищем, очисним комплексом, лінією по підготовці насіння та механізованим складом для збереження насіння. 

«Аграрні підприємства села Ольгопіль оснащені сучасним обладнанням, де запроваджуються новітні наукові технології, що значно покращує продуктивність та якість виробництва сільськогосподарської продукції. Впевнений, що для багатьох присутніх, це може слугувати гарним прикладом для наслідування. Адже обмінюючись досвідом та науковими порадами між собою, ми маємо можливість застосувати та впроваджувати в сільське господарство нові напрацювання», - відмітив Андрій Гижко.

За словами посадовця, по закінченню жнивної кампанії-2016 частина зібраного врожаю буде використана, щоб наростити експортний потенціал не лише Вінниччини, а й України в цілому. «Сьогодні є практичні напрацювання щодо поставок сільськогосподарської продукції в Індію Китай, Іран та Пакистан», - наголосив Андрій Гижко.

Також учасники виїзного засідання мали змогу відвідати автотракторний парк та оглянути сучасну агротехніку, зокрема, комбайни “ЛАН”, “Нью-Холланд”, “Джон Дір, бурякозбиральні комбайни французького виробництва “Мотрот М – 41”, бурякозбиральний комбайн «Холмер», потужні трактори «Джон Дір» та «Нью-Холланд».

      

123