Не нагнітати паніку,а вберегти вірян,-
12.04.20

закликав керівників релігійних організацій району перший заступник голови районної державної адміністрації Віталій Савчук. 3 метою безпечного проведення духовенством пасхальних богослужiнь в культових спорудах та поминальних богослужінь на кладовищах району, першим заступником голови РДА Віталієм Савчуком  10 квітня, було проведено зустрiч з представниками районних релiгiйних організацій. Спільно із духовенством та головою районної ради Сергієм П’яніщуком і керівництвом районного пiдроздiлу  Головного  управлiння  Нацiональної пoлiцiї  у Вiнницькiй  областi обговорено порядок дотримання умов  карантину  пiд час проведення богослужінь.

В нiч з 11 на 12 квiтня 2020 року та з 18 на  19 квiтня  2020 року християни вiдзначатимуть одне з найбiльших християнських свят - Воскресiння Христове.

У 120 католицьких костелах та монастирях, 1133 храмах та монастирях православних   церков,  7  храмах  та  монастирях   української греко-католицької церкви Вінницької області  відбуватимуться  святкові  богослужіння  з обмеженою (до 10 осіб) кiлькiстю вiрян та вiдповiдною онлайн-трансляцiєю.

3 ранку 19 квiтня 2020 року у 364 протестанських молитовних будинках, християни  євангельських  церков також  вiдзначатимуть Воскресiння  Христове, починаючи з 08.00 з обмеженою (до 10 осiб) кiлькiстю вiрян та вiдповiдною онлайн-трансляцiєю.

За традицією, 19 квітня за католицьким обрядом та починаючи із 25 квітня – за православним, щороку проходять масові поминальні дні на кладовищах району.

В ході зустрічі священнослужителям була доведена інформація щодо обмеження проведення масових заходів на період карантину. «Основне – збереження життя і здоров’я жителів нашого району», - на цьому акцентував увагу Віталій Савчук. У цьому його підтримали о.Георгій (УПЦ) та о.Цециліан (РКЦ). Зі слів о.Цециліана, масові провідні дні римо-католицькою церквою будуть проведені після закінчення карантину. Щодо греко-католицької церкви, то о.Павло зазначив, що у своєму зверненні до парафіян він закликав провести моливи в своїх домівках.

 

123