Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд наполягають

 

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд наполягають на безумовному і негайному припиненні вогню на Донбасі
 
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом.
Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд наполягають на безумовному і негайному припиненні вогню, оскільки триває ескалація конфлікту та зростає кількість жертв серед цивільного населення.
Співрозмовники виступають за повернення до всіх без винятку пунктів Мінських домовленостей, адже тільки вони є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
Також було погоджено, що не може бути жодних попередніх умов для проведення засідання Тристоронньої контактної групи.
Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд висловили розчарування з приводу того, що Тристороння контактна група не досягла прогресу під час останнього засідання у Мінську. Президент Порошенко наголосив на необхідності офіційної реакції з боку Росії як сторони Мінських домовленостей на зрив роботи Тристоронньої контактної групи.
Президенти України та Франції, а також Канцлер Німеччини домовились продовжити тісну координацію подальших кроків для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.