Підсумки ЗНО-2018
15.06.18

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання впродовж останніх років є невід’ємною складовою освітньої системи, дієвим інструментом моніторингу навчальних досягнень випускників шкіл.

         Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, у 2018 році проводилось в період з 22 травня по 13 червня з української мови та літератури, історії України, математики, англійської мови, біології, географії, фізики, хімії. Випускники шкіл мали змогу зареєструватись на 4 предмети, результати трьох з яких зараховуватимуться як ДПА.

       Для проходження ЗНО з української мови та літератури було зареєстровано 63 випускники із 17 закладів освіти району.

Історію як предмет ЗНО-ДПА обрали 47 випускників району (77%).

Математику як предмет ЗНО-ДПА обрали 37 випускників району(61 %).

Географію обрали 32 випускники району (52 %).

Біологію обрали 22 випускники району(36 %).

Хімію – 4 випускники (6 %).

Німецьку мову – 1 випускник (1 %).

Англійську мову обрали 13 випускників (21 %).

Фізику обрали 4 випускники (6 %).

     Вже котрий рік поспіль, явка на ЗНО становить 100%.

     Проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року відбулося  на належному рівні, адже йому передувала відповідна роз’яснювальна робота з боку дирекції  закладів освіти, відповідальних осіб, працівників ВРЦОЯО. Проведення пробного тестування в березні дало можливість учням ознайомитись із процедурою проведення ЗНО та налаштуватися психологічно на роботу під час основної сесії.

    Відділом освіти було організовано централізоване підвезення учнів до пунктів тестування шкільними автобусами та забезпечено педагогічний супровід учасників до пунктів тестування.

    Відділ освіти висловлює щиру подяку педагогічним працівникам, керівникам закладів освіти, медичним працівникам, водіям шкільних автобусів. Дякуємо вам за професіоналізм, відповідальність та сумлінне виконання покладених на вас обов’язків під час організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання!

     Особливу подяку висловлюємо всім учасникам ЗНО-2018, які чітко дотримувалися процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання, за ваш високий рівень культури, проявлену повагу до працівників пунктів проведення ЗНО та один до одного!

 

Відділ освіти Чечельницької РДА

123