Підсумкова нарада з питань захисту прав дітей
15.06.20

12 червня 2020 року першим заступником голови райдержадміністрації Віталієм Савчуком за участі керівника апарату РДА Ольги Тимофієвої, директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяни Фаренюк та  в.о.начальника служби у справах дітей РДА Лариси Стрельчук проведено підсумкову нараду на тему: «Реалізація права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї шляхом координації зусиль органів державної влади» для негайного аналізу і відпрацювання всіх можливих шляхів виправлення ситуації в районі.

«Кожна дитина має право на сім’ю. Є люди, які бажають виховувати діток. Залишається лише нам, як представникам органів влади організувати процес і задовільнити і тих, і інших!», - з таких слів розпочав нараду Віталій Савчук.

Адже сім’я потрібна дітям, які залишились без неї з тих чи інших причин в різний період свого життя. Саме тому основною стратегічною лінією держави є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання. На сьогоднішній день з Чечельницького району проживає 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в інтернатних закладах. Тому основним завданням для відповідних служб Чечельницької РДА і  є вирішення долі кожної конкретної дитини - влаштування саме цих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.

«Через епідемію COVID-19 зі шкіл-інтернатів без перевірки умов для перебування дітей у власних родинах та визначення спроможності сімей забезпечити потреби дітей у харчуванні, дистанційному навчанні та індивідуальних засобах захисту було повернуто до нашого району 27 дітей (16 родин). Ці сім’ї, до яких повернулись діти, знаходяться в зоні особливої уваги працівників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Починаючи ще  з квітня  фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють моніторинг та супровід вищевказаних сімей» - наголосила директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Фаренюк.

За підсумками наради зроблено детальний аналіз щодо потреб дітей вищезазначеної категорії, першим заступника голови райдержадміністрації Віталієм Савчуком наголошено на особистій відповідальності керівників структурних підрозділів та керівників органів місцевого самоврядування за забезпечення права дитини мати сім’ю та надані відповідні доручення.

Директор РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

123