Поминальні дні в умовах карантину
05.06.20

У   зв'язку   із необхідністю дотримання відповідних санітарних та   протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території району  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 під час святкування «Дня Святої Трійці» та поминальних днів (06-07-08 червня 2020 року), враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,

та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з урахуванням протокольного рішення обласного  штабу  з  ліквідації  наслідків  надзвичайної  ситуації  від 28.05.2020 №12, рішення  обласної  комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та  надзвичайних  ситуацій  від 29.05.2020 року  03 червня  2020 року  районною  комісією  з питань техногенно-екологічної  безпеки та  надзвичайних  ситуацій  затверджено  ряд заходів по  даному  питанню,   а саме вирішено:

1.Рекомендувати сільським, селищному  головам спільно  з  керівниками релігійних  громад   під час святкування «Дня святої Трійці» та поминальних днів 6-7-8  червня взяти під особистий контроль забезпечення   неухильного дотримання  відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню та території району гострої респіраторної хвороби COVID-19.

1.2. Подовжити у часі проведення релігійних обрядів з метою недопущення скупчення людей.

1.3. Забезпечити посилене інформування населення про дотримання відповідних санітарних норм та протиепідемічних заходів під час відвідування кладовищ, шляхом розміщення повідомлень на відповідних офіційних веб­сайтах, дошках  оголошень та у  громадських місцях.

1.4. Проводити богослужіння з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог за умов наповнюваності храмів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення.

1.5. Забезпечити перебування  на території кладовищ громадян  з  дотриманням заходів особистої безпеки, соціального дистанціювання (1,5 м).

1.6. Не допускати скупчення людей та  забезпечити у всіх відвідувачів кладовищ  наявність засобів індивідуального захисту. Біля  входів  до  кладовищ забезпечити наявність дезінфікуючих засобів. 

1.7. Визначити осіб відповідальних  за  виконання санітарних норм та протиепідемічних заходів під час відвідування кладовищ, яким доручити проведення  роз’яснювальної  роботи  серед  відвідувачів кладовищ  а також реагування на випадки порушень.

2 .Заборонити  вживання  на  території  кладовищ їжі  та  напоїв.

123