Посади своє дерево!
27.03.18

Щороку навесні на території України за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України проходиться акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».  Цьогоріч за розпорядженням Вінницької ОДА № 165 від 05.03.2018 року «Про проведення в області акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»  акція проводиться з 21 березня  (Всесвітній день лісівництва) по 21 квітня 2018 року.

До проведення заходу ДП «Чечельницьке лісове господарство» запрошує  працівників  Чечельницької РДА, Чечельницької райради, учнів та вчителів шкільних лісництв П-Греблянської ЗОШ І-ІІІст., Бритавської ЗОШ І-ІІст. та інші школи району, а також закликаємо жителів району, трудові колективи підприємств, установ, навчальних закладів, членів Товариства охорони природи взяти активну участь у весняних лісопосадках. Кожен житель району повинен мати за почесну мету – посадити навесні своє дерево.

У поточному році  лісгосп  планує створити 17,5 гектарів лісових культур, в тому числі 15 гектарів захисних лісових насаджень на землях, не придатних для сільськогосподарського виробництва.

Для виконання цих робіт ДП «Чечельницьке лісове господарство»  має достатню кількість якісного садивного матеріалу потрібного асортименту дерев і чагарникових порід – в лісорозсадниках вирощено   343 тис. шт.  стандартного садивного матеріалу.

Одночасно із проведенням акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», за підтримки Міністерства освіти і науки, Держкомлісгоспу України та Товариством лісівників України буде проведено конкурс на кращий малюнок серед школярів молодших класів та кращий твір серед учнів старших класів. Метою конкурсу є залучення учнівської молоді до відтворення та раціонального використання лісів. Переможців конкурсу буде нагороджено цінними подарунками, а їхні роботи прийматимуть участь у конкурсі на всеукраїнському рівні.

Сподіваємось, що з проведенням таких заходів не лише збільшаться площі лісів, але підвищиться екологічна свідомість та обізнаність про ліс і лісову галузь у нашого підростаючого покоління, яка може змінити стиль мислення і поведінку кожної людини. І тому наші задуми щодо залучення саме до практичної природоохоронної роботи підлітків має велике значення як для сьогодення, так і для майбутнього....

123