Праця має бути безпечна, а зарплата – легалізована
30.03.17

Вчора, у приміщенні  райдержадміністрації відбулася нарада головних інженерів та інженерів по охороні праці сільськогосподарських підприємств, представників профспілок, всіх зацікавлених осіб.

         Перед присутніми виступив начальник управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА Мартинюк С.М.: «Безпечні умови праці та оплата праці найманих працівників, відповідно до законодавства України – два основних пункти, яких мають дотримуватись всі без виключення роботодавці».

На  нараді обговорювались питання:

- безпечне проведення весняно-польових робіт;

- зміни в законодавстві щодо питань оплати праці;

- проведення медоглядів працівників певних категорій в господарствах району станом на 29.03.2017 р.;

 - підготовка до проведення Всесвітнього  Дня охорони праці (28 квітня), який проводитиметься в поточному році під девізом «Оптимізація збору та використання даних з охорони праці».

         Про підготовку машино-тракторного парку  району до весняно-польових робіт  та інвентаризацію наявної (готової до роботи) техніки виступив головний спеціаліст відділу організації виробництва управління агропромислового розвитку Іващенко В.А.

         Про заключеня колективних договорів та необхідність проведення атестації робочих місць з шкідливими та важкими умовами праці, а також про пільги та компенсації, які надаються працівникам відповідно до  Карт умов праці виступив головний спеціаліст з питань оплати та охорони праці управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Павлишен В.В.

123