Прекрасна мить у фотографіях
30.05.19

З давніх-давен людина намагалась зобразити якимось чином кращі моменти свого життя. Це намагання привело до того, що на світі з’явилося таке мистецтво як фотографія. Впродовж довгого часу, відтоді, як було зроблено першу фотографію, це заняття стало улюбленим для мільйонів людей. Коли ви вперше взяли до рук фотокамеру і відчули, що це ваше покликання, відтоді і з’явилося непереборне бажання дивитися на навколишній світ через об’єктив фотокамери.

 

Уміння фотографувати – це не тільки процес, який приносить задоволення фотографу, а й надання можливості помилуватися своїми досягненнями, показати їх іншим людям.

Можна з упевненістю сказати, що фотографія – це справжнє мистецтво, яке має свої тонкощі та секрети. Її сміливо можна поставити поряд з такими видами мистецтва, як музика та живопис. Відчуття композиції у фотографа – це як у музиканта слух, він або є, або його доведеться розвинути шляхом невтомної повсякденної праці. Вміння фотографувати – це в першу чергу творчість, а вже після цього копітка повсякденна робота, без якої ви ніколи не зможете створити справжні шедеври.

29 травня в приміщенні НПП «Кармелюкове Поділля» відбулися підсумки фотоконкурсу «Природа через об’єктив» на тему «Пори року», який тривав з 1 листопада 2018 року по 14 квітня 2019 року. На розсуд журі було представлено 35  дитячих ( вік 14 – 19 років) фоторобіт, зроблених на території Парку. Ці фотографії несуть якусь загадковість і в той же час особливу привабливість.

Фотографія - це відчуття життя, людська душа. А для вираження почуттів нічого не потрібно - тільки світло, вміння відчувати і часом швидко реагувати. Саме такими вправними і були наші юні фотографи зі Стратіївки, Чечельницької школи №1 та №2, районної станції юних натуралістів та с. Глибочок Тростянецького району.

Суть завдання для юних фотографів можна було охарактеризувати так: показати красу національного природного парку «Кармелюкове Поділля» в різні пори року очима сучасного художника, любляче та інноваційно. Це не просто фотографії - це Любов, Гармонія і Краса.

До визначення переможців долучилося журі: голова - Олег Нич, позаштатний фотокореспондент газети «День»,  член національної спілки журналістів України, лауреат міжнародних фотоконкурсів, Ганна Дудник – головний природознавець Парку, заступник директора Парку,

Людмила Люлько – провідний інспектор відділу освіти Чечельницької РДА,Олеся П'яніщук – завідувач сектору інформаційної політики і комунікацій з громадськістю оргвідділу апарату РДА,

Світлана Ситник – директор будинку дитячої творчості.

Найбільшу кількість голосів і найвищу оцінку журі отримали три фотографії:

І місце – «Ранкові роздуми красуні», автор Носик Олександр, 14 років, с. Стратіївка;

ІІ місце – «Перший промінь після блискавки», автор Крук Анна, 16 років, смт. Чечельник;

ІІІ місце – «Зимовий десерт»,автор Носик Олександр, 14 років, с. Стратіївка.

Усі переможці конкурсу будуть нагороджені грамотами та призами.

Вітаємо наших переможців, а також дякуємо всім учасникам конкурсу за проявлену активність, та сподіваємося, що і надалі ви будете радувати всіх нас своїми знахідками, відображеними у кадрі. Бажаємо усім творчих успіхів!

Лілія Сошнікова, провідний фахівець з рекреації

  

123