Прем’єра книги «Українське народне вбрання»
15.05.18

Любі друзі! Зовсім недавно Демівська сільська бібліотека поповнилась дуже цінною книгою – альбомом  «Українське народне вбрання».

Видання знайомить читача з оригінальними зразками  традиційного вбрання  українців різних регіонів кінця 19 початку 20 сторіччя.  Сьогодні ми вибираємо одяг на власний смак, інколи забуваючи про те, що одяг – душа народу.

Натомість в давнину , лише поглянувши на людину, за самим вбранням можна було визначити не тільки її національність, а й соціальний та сімейний статус, історію людини, місце проживання. А ще традиційний народний костюм був просто красивим .  Якщо пісня -  душа народу, а також його характер, то народний одяг – це  його зовнішність, приваблива та яскрава , вишукана та вибаглива.

 Традиції українського вбрання сягають глибин загальнонародної культури.  Український національний одяг дуже яскравий. Він чудово поєднується із сучасним вбранням. Сьогодні все більше молоді віддає перевагу народній вишиванці. Вишиванка легко лягає на спідницю, джинси чи шорти у молодіжному стилі. Про те, як одягались українці в давнину в різних регіонах України, чим відрізнявся святковий одяг від буденного, як змінювався одяг українки після одруження, яка була молодіжна мода, які аксесуари були популярними в давнину? – про це ви дізнаєтесь любі друзі, переглянувши книгу – альбом «Українське народне вбрання» яка є не тільки в Демівській сільській бібліотеці, а й в інших бібліотеках району.

Любов Бурлака – бібліотекар с. Демівка

123