Презентація книги С.Городинського
27.04.18

  Нещодавно    Демівська  сільська бібліотека поповнилася новою збіркою пісень «Співає Станіслав Городинський» - Українцям».

Городинський Станіслав Станіславович – співак, композитор, Заслужений артист України, автор більш як 100 естрадних пісень, багатьох обробок українських народних пісень для хору і ансамблів. Народився 27 липня 1958 року в селі Долиняни на Вінниччині.

Закінчив сільськогосподарське ПТУ, Тульчинське училище культури, Київський державний інститут культури (1992).

З 1994 по 2000 р. працював начальником Тульчинського районного відділу культури. У 2000-2002 – перший заступник начальника управління культури Вінниччини, 2002-2004 – начальник відділу мистецьких заходів управління культури, а з 2004 року – директор Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича.

Переможець національного радіофестивалю “Пісня року” (1998 р.), музичного фестивалю “Вечори над Латорицею” (Мукачеве, 1998 р.) та інших всеукраїнських та міжнародних фестивалів, конкурсу “Людина року-2000” (в номінації “Діяч культури та мистецтва року”, Вінниця), “Людина року-2005” (в номінації “Митець”, Вінниця). Володар багатьох премій та нагород, зокрема особистої Подяки Президента України (1999), Почесної Грамоти Кабінету Міністрів України, особистої Подяки голови Служби Безпеки України за значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України (2006).

Стежина творчого шляху Станіслава Городинського пролягає із с. Долиняни Мурованокуриловецького району. Він єдина дитина у своїх батьків. Співає з малих літ. Коли батьки йшли на роботу і Станіслав залишався у хаті сам, то співав. Музичні здібності оцінили у школі. Станіслав не тільки співав, а й грав на баяні, при цьому не знаючи жодної ноти.

 В Україні Станіслав Городинський відомий піснею “Українцям”.

   Мені теж випала нагода  насолоджуватися голосом  Станіслава Городинського на фестивалі «Русалка Дністрова» та на святкуванні Дня незалежності в області.

  Всі, без винятку пісні маестро сповнені  мелодійності і глибокого поєднання музики та поетичного тексту. В книзі  представлено пісні на  любителя: патріотичні та ліричні, пісні про маму та дитячі.  Я вірю, що книга знайде вдячного  читача і підтвердить  небуденне обдарування  нашого земляка, адже свій талант Станіслав Городинський віддає українському народові, для якого живе і творить. Він ніколи й ні на що не розмінював свою синівську любов до України, не уявляє свого життя і  творчості поза її межами.

  Дай Боже Вам, Станіславе Станіславовичу, здоров’я  на довгі роки, бо ще так багато треба написати, проспівати і передати тих  пісенних  скарбів, що в них і життєва мудрість і глибокі почуття і наш український код!

  Натхнення  Вам Станіславе  Станіславовиче,  здоров’я  на  довгі роки, бо ще так багато треба написати, проспівати і передати тих пісенних  скарбів, що вних і життєва мудрість і глибокі почуття і наш український код!

  Натхнення  Вам, пане Станіславе!  Нехай Бог береже Вас  на довгі-довгі роки і дає Вам силу дарувати всім багатство своєї душі. А всіх, хто любить пісню запрошуємо в  Демівську  сільську бібліотеку  ознайомитись з книгою «Співає Станіслав Городинський - Українцям».

123