Про діяльність сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії
27.01.17

 
Довідка
про роботу сектору цивільного захисту , оборонної роботи
та взаємодії з правоохоронними органами  райдержадміністрації  
 за  2016 рік та основні завдання на 2017 рік
 
    Основними завданнями сектору у 2016 році  були :
1.     Взаємодія із службами цивільного захисту та районним військовим комісаріатом  по виконанню поставлених завдань.
2.     Забезпечення роботи районної комісії з питань ТЕБ та НС.
3.     Ведення обліку захисних споруд цивільного захисту.
4.     Підготовка до перевірки Вінницької області комісією ДСНС.
5.     Ведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та покращення рівня підготовки посадових осіб та фахівців у сфері цивільного захисту.
 
Цивільний захист, техногенно-екологічна безпека
        Протягом звітного періоду надзвичайних ситуацій не виникало. Проведено 32  засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  на яких розглянуто 40 питань.
        На підставі рішень комісії виділено на ліквідацію наслідків негоди  (сильних снігопадів) у січні 2016 р – 30 тис. грн. На утримання пункту обігріву – 11 тис. грн. На обстеження складу отрутохімікатів біля с. Демівка направлено 2,7 тис.грн.
        22 березня 20016 року із залученням фахівців аварійно-рятувального загону  ГУ ДСНС України у Вінницькій області було обстежено місце зберігання отрутохімікатів та виявлено  їх залишки у кількості 7,1 тон. 
        Протягом року  в районі зареєстровано 38  пожеж,  що менше на 40 % від 2015 року.  На пожежах загинуло 2 людей  (Ольгопіль, Тартак ),  в 2015 р за аналогічний період сталася одна загибель.    
   У навчально-методичному центрі безпеки життєдіяльності пройшли навчання 22 посадових осіб району,  що становить 70 % від плану.
     Протягом року спільно з районним сектором ДСНС проводились обстеження захисних споруд цивільного захисту. На підставі актів знято з обліку 6 приміщень, залишилось 14. 
    Протягом року проведено об’єктові навчання  з питань цивільного захисту на ТОВ «Лісмайстер»,  ДП «Чечельницьке лісове господарство», районній лікарні.  Проведено «Місячник цивільного захисту». У всіх навчальних закладах пройшли Дні цивільного захисту.
 
Основні  завдання на 2017 рік.
1.     На виконаня розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.09.2016 р № 711  необхідно створити 3 підрозділи місцевої пожежної охорони у селах Ольгопіль, Вербка, Каташин.
2.     Вирішення проблеми з  отрутохімікатами, що зберігаються поблизу с. Демівка.
3.     Створення газодимо-захисної служби, придбання апаратів на стисненому повітрі для пожежної частини.
4.     Виконання Плану основних заходів цивільного захисту та Плану комплектування навчально-методичного центру  БЖД та ЦЗ.
5.     Співпраця з районним військоматом  по виконанню завдань з призову, контрактної служби та територіальної оборони.

 

         

 

123