Про особливості складання проєкту районного бюджету на 2020 рік
06.12.19

Першим заступником голови райдержадміністрації Віталієм Савчуком проведено співбесіду з головними розпорядниками районного бюджету про особливості складання проекту районного бюджету на 2020 рік  та прогнозу  місцевого бюджету на 2021-2022 роки.

   Державна бюджетна політика на 20-22 роки щодо місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин буде спрямована  на розвиток середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні, удосконаленню міжбюджетного регулювання, зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів, підвищення прозорості та результативності використання бюджетних ресурсів, а також створення дворівневої системи міжбюджетних відносин.

В ході співбесіди начальник фінансового управління РДА Ніна Решетник наголосила, що під час планування дохідної частини місцевого бюджету на 2020 рік та 2021-2022 роки в частині податкових і неподаткових надходжень  та інших доходів доцільно керуватися:

  • основними прогнозними показниками економічного і соціального розвитку України у 2020-2022 роках, затверджених постановою КМУ від 15.05.2019 р №555.
  • нормами Бюджетного та Податкового  кодексів України, рішеннями органів місцевого самоврядування.
  • змінами та особливостями бюджетної та фіскальної політики, що спрямовані на забезпечення збалансування державних фінансів.

 «Під час складання видаткової частини проекту місцевого бюджету на 2020 рік та прогнозу місцевого бюджету на 2021-2022 роки в першочерговому порядку має бути врахована потреба в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ, відповідно до умов оплати праці і розміру мінімальної заробітної плати та на проведення розрахунків за електричну енергію, водопостачання, водовідведення, тверде паливо і послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами», -  акцентував перший заступник голови РДА Віталій Савчук.

   Головним розпорядникам коштів районного бюджету - Чечельницькій районній раді, Чечельницькій райдержадміністрації, відділу освіти РДА, відділу культури і туризму РДА, управлінню праці та соціального захисту населення  РДА доведено граничні показники видатків на 2020 рік.

  

 

 

123