Проблемні питання – на контролі!!!
10.11.17

Загальні збори громадян за місцем проживання, як визначає стаття 8 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», є формою безпосередньої участі членів територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення.

         В таких зборах, які відбувалися з березня по вересень поточного року, взяли участь майже півтори тисячі жителів району. Найбільшу зацікавленість  до життя в своїх населених пунктах та вирішення їх проблем виявили жителі Каташина і Жабокрички, Попової Греблі, Лугів.

         Учасниками зборів було піднято майже 40 проблемних питань. Частина із них, такі як ремонт доріг державного значення, незадовільна якість мобільного зв’язку, недосконалість порядку надання субсидій, соціальні виплати дітям війни та інші потребують вирішення через державні органи. Проте переважна більшість піднятих проблем може і повинна вирішуватися безпосередньо на місцях.

         В результаті проведеної сільськими радами, їх виконавчими комітетами роботи, завдяки підтримці суб’єктів господарювання різних форм власності та безпосередньої участі членів територіальних громад вирішено ряд питань.

         Берізко-Чечельницькою сільською радою виготовляється проектно-кошторисна документація на проведення робіт для запобігання затоплення пасовища.

         В селі Тартак за кошти бюджету сільської ради зроблено поточний ремонт дороги по вулиці Шевченка. На цій же вулиці та вулиці Миру частково відновлено водогін.

         Ямковий ремонт дороги на суму 30 тис.грн зроблено по вул.Шевченка в с.Бритавка,  планується витратити 49 тис.грн на ремонт вулиці Партизанська.

         Виконкомом Демівської сільської ради вирішується питання про створення громадського пасовища, подано клопотання на оформлення відповідних документів.

         У Бондурівці для сільського Будинку культури придбано музичні інструменти на суму 9,1 тис.грн, ведуться роботи по реконструкції другого поверху адмінбудинку, переданого під дитячу дошкільну установу.

         З метою покращення медичного обслуговування жителів с.Василівка прийнято рішення про проведення щотижневого подвірного обходу всього населеного пункту працівниками Вербської лікарської амбулаторії.

         Для зміни меж населених пунктів Жабокричка і Каташин Каташинською сільською радою замовлено аерофотозйомку. В селі Жабокричка відкрито магазин будівельних матеріалів.

         Рогізківська сільська рада забезпечила грейдерування та ямковий ремонт доріг (на що було витрачено 17 тис. грн), впорядкування кладовищ, здійснено заміну ламп вуличного освітлення на суму 800 грн.

         В селі Луги проводяться роботи по приєднанню сітки інформаційних ресурсів до волоконного зв’язку, зроблено поточний ремонт містка по вулиці Гагаріна, закуплено бетонні кільця для криниць громадського користування, облаштовано кладку із залізобетонних плит через річку Савранка.

         Встановлено дитячий ігровий майданчик в центрі села Любомирка.

         На території Ольгопільської сільської ради обладнано скотомогильник згідно ветеринарно-санітарних норм, організовано регулярний вивіз сміття.

         В селі Стратіївка по вулиці Піски розчищено 700 метрів дороги і всипано щебеневою сумішшю, на що було витрачено 100 тис.грн із сільського бюджету.

         Продовжується впорядкування Молодіжної площі та прилеглих територій в селищі Чечельник.

         Робота по виконанню критичних зауважень та пропозицій, висловлених громадянами на зборах за місцем проживання, продовжується.

123