Програма "Доступне житло" дає можливість кожному жителю області

Програма «Доступне житло» дає можливість кожному жителю області отримати власне помешкання
Наголосив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан під час щотижневої апаратної наради. Заслухавши інформацію начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслана Слюсаренка про виконання доручення щодо введення в експлуатацію до кінця року в усіх районах та містах обласного значення восьмиквартирного житлового будинку, голова облдержадміністрації зазначив: 
«Вінниччина – одна з лідерів серед регіонів України по будівництву житла. Нині область активно впроваджує соціальні програми Президента України у цій сфері. Особлива увага - будівництву „доступного житла”. Мета програми - допомогти громадянам отримати їх першу квартиру, що є важливих кроком для створення повноцінної сім’ї. Це стало можливим завдяки соціальним ініціативам Президента щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів. Дана програма – це вагома допомога з боку влади молодим сім’ям.»
Так, у 25 районах (Козятинський та Хмільницький райони виконують доручення спільно з містами Козятин та Хмільник) та 5 містах обласного значення визначені об’єкти житлового будівництва: реконструкція будівель або здійснення нового будівництва, відведені земельні ділянки, виготовлена землевпорядна документація.
В переважній більшості (а це 23 райони) та містах Козятин і Ладижин розроблена проектно-кошторисна документація на будівництво нових житлових будинків або реконструкції та подальшої добудови незавершених будинків. В Немирівському та Чернівецькому районах ПКД в стадії завершення. 
Окрім того, розпочато нове будівництво житлових будинків та виконано від 5% та до 50% обсягу будівельно-монтажних робіт в Бершадському, Гайсинському, Крижопільському, Липовецькому, Літинському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому, Погребищенському, Томашпільському, Тростянецькому, Шаргородському, Ямпільському районах та м.Ладижині. В Барському, Вінницькому, Жмеринському, Калинівському, Оратівському, Піщанському, Теплицькому, Тиврівському, Тульчинському, Чечельницькому районах проводиться добудова незавершеного будівництва та перепрофілювання існуючих будівель під доступне житло.
Найкращий стан будівництва нових 8-ми квартирних житлових будинків наразі в Крижопільському, Томашпільському, Тростянецькому та Шаргородському районах, а реконструкції існуючих будівель під житло за програмою «Власний дім» – у Іллінецькому та Жмеринському районах.