Рекомендації щодо попередження ознак кишкового захворювання
05.07.16

 
Шановні громадяни!
 
У зв’язку із складними погодними умовами, проливними дощами, високою температурою зовнішнього середовища існує загроза виникнення спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь.       З метою запобігання серед населення даних захворювань ДУ «Вінницький обласний лабораторний Центр Держсанепідслужби України» області просить дотримуватись наступних рекомендацій:
- Використовувати для пиття, приготування їжі лише кип’ячену водопровідну, колодязну та привозну питну або бутильовану воду.
- Забороняється використовувати для пиття воду з підтоплених джерел водопостачання (колодязі, артсвердловини, каптажі). Ця вода може бути використана лише після проведення очищення і дезінфекції джерел водопостачання та отримання позитивних результатів лабораторних досліджень.
- Для дотримання особистої гігієни використовувати тільки кип’ячену або питну бутильовану воду. Річкову воду для цих цілей не використовувати!
- Забороняється купатись на затоплених територіях, використовувати повеневу воду для господарських цілей (прання, миття автотранспорту та приміщень).
- Не купувати продукти харчування з рук у приватних осіб на стихійних ринках, зокрема овочі та свіжу рибу з підтоплених територій.
- Споживання харчових продуктів здійснювати з дотримання правил гігієни. Використовувати лише якісні і безпечні продукти харчування з дотриманням термінів та умов зберігання.
- Придбання харчових продуктів здійснювати лише в закладах торгівельної мережі.
- У випадку прояву перших ознак кишкового захворювання терміново звернутись за медичною допомогою.
 

 

123