Робота з умовно засудженими
17.08.20

12.08.2020 року з метою виховної роботи з молоддю засудженою до покарання без позбавлення волі проведено бесіду спільно з працівником Чечельницького районного сектору філії ДУ "Центр пробації" у Вінницькій області Мацюрою Олександром, заступником директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дорожанською Наталією та педагогом соціальним РЦ СССДМ Лисенко Катериною.

Умовно засуджені отримали змістовну інформацію про умови перебування в місцях позбавлення волі, а головне дізналися про шляхи виходу із проблемної ситуації, а саме: як жити з кримінальним минулим, не повторюючи попередніх помилок.
           Спеціаліст Чечельницького районного сектору філії ДУ "Центр пробації" Мацюра О. ознайомив умовно засуджених із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.
У ході зустрічі спеціалістамирайонного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дорожанською Н. та Лисенко К. проведено бесіди про права, які має кожна людина та чому не можна посягати на права та свободи інших. З метою попередження проявів асоціальної поведінки, навчали як тренувати волю та контролювати емоції, розвивати позитивні комунікаційні зв’язки, усувати конфліктні стосунки, організовувати вільний час. Було обговорено основні причини скоєння правопорушень та як їх уникати у майбутньому. Особлива увага під час бесіди приділялась важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення відповідно до їх реальних можливостей, але без несправедливого ущемлення їх прав і законних інтересів. Також проведено анкетування та поінформовано учасників про можливості отримання безоплатної кваліфікованої юридичної підтримки у бюро правової допомоги. 

123