"Щаслива сім'я-міцна сім'я" група-зустріч до Дня щастя
25.03.19

21 березня Чечельницьким районним  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  була організована та проведена  група зустрічі   прийомних  батьків  до Міжнародного дня щастя «Щаслива сім’я - міцна сім’я». Директор РЦ СССДМ  Тетяна Фаренюк розповіла про те, що проведення груп-зустрічей є ефективним способом підвищення компетентності прийомних батьків у вихованні дітей -сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Психолог РЦСССДМ Ірина Трачук провела бесіду з елементами тренінгу на тему «Успішна, щаслива жінка, - якою вона має бути?». Відповідаючи на питання  «Що потрібно жінці для успіху?» учасники зустрічі говорили  зокрема про такі якості як: впевненість, підтримка та розуміння близьких людей, про те що для кожної людини успішність по-своєму різна. Психолог  наголосила, що безумовно роль «мами» є  однією з найголовніших у світі, що будь-яка жінка, яка ділиться турботою і любов’ю з дітками і близькими їй людьми, це приносить їй натхнення і задоволення,  уже є успішною.

    Психолог запропонувала учасникам  різноманітні вправи, які допомагають підвищити рівень впевненості в собі. Зокрема, кожна прийомна мама мала можливість виготувати для себе чи своїх близьких вітальну листівку. Це  допомогло створити теплу атмосферу у групі-зустрічі, налаштуватись та розкритись до спілкування.

  Начальник відділу соціальної роботи Наталія Дорожанська ознайомила прийомних батьків з нормативно-правовою базою, а саме: з наказом Міністерства соціальної політики України від 15.11.2018р. № 1713 «Про затвердження Порядку здійснення органами опіки та піклування контролю за цільовим витрачанням аліментів на дитину», який набрав чинності 1 березня 2019 року.

Всі присутні отримали задоволення  від спілкування та здобули корисну інформацію щодо успішності та реалізації себе в житті.

123