Щоб не допустити корупційних правопорушен
05.01.18

Сьогодні військовий комісаріат Чечельницького району провів нараду із представниками органів влади, Національної поліції України, лікарями нашого району. В роботі наради взяли участь: заступник голови райдержадміністрації Ольга Беседа, військовий комісар Чечельницького РВК Сергій Паладій та офіцер відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) Вінницького обласного військового комісаріату капітан Євген Весельський.

Виступаючи перед присутніми, Євген Станіславович зазначив, що стан дотримання законності та правопорядку, недопущення випадків загибелі та травмування особового складу, підтримання військової дисципліни постійно перебуває в центрі уваги керівництва ЗСУ, розглядається на службових нарадах, підведеннях підсумків, аналізується ефективність  роботи посадових осіб всіх рівнів.

Незважаючи організовані профілактичні заходи, одним із найбільш резонансних питань залишається правопорушення, пов’язані із отриманням неправомірної вигоди посадовими особами військових комісаріатів.

У 2016 році виявлено 26 випадків хабарництва у ЗСУ, у 2017 – 15, з яких – 9 скоєно посадовими особами військових комісаріатів.

На закінчення виступу Є.Весельський іще раз озвучив алгоритм роботи посадових осіб у разі виявлення корупційних правопорушень та наголосив на безумовному дотриманні положень антикорупційного законодавства.

Про стан призовної кампанії у 2017 році доповів військовий комісар Чечельницького РВК Сергій Паладій. Сергій Олександрович подякував за плідну співпрацю заступнику голови РДА, керівнику призовної комісїі – Ользі Беседі та медичним працівникам Чечельницьких медичних закладів за сприяння в організації проведення весняного та осіннього призовів.
         

123