Щотижнева нарада: про підсумки і плани
23.04.18

Сьогодні, 23 квітня, голова районної державної адміністрації Сергій Пустовий провів щотижневу робочу нараду з керівниками установ, організацій району та структурних підрозділів районної державної адміністрації.

«На минулому тижні відбулась виїзна колегія обласної державної адміністрації в Тростянці, яка в черговий раз показала, що сьогодні об’єднані територіальні громади отримують значні фінансові ресурси, які використовуються для розвитку своїх територій. Уже ніякі докази не потрібні, щоб запустити процес об’єднання у нашому районі», - зазначив Сергій Михайлович.

Затим, очільник району С.Пустовий поінформував про нараду в облдержадміністрації, яка відбулася 21 квітня за участі Марини Порошенко щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів у регіоні, в ході якої був підписаний Меморандум про співпрацю з облдержадміністрацією, а також заплановано відкриття до 1 вересня – 33-х Інклюзивно-ресурсних центрів.

Під час наради голова РДА заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в районі за різними галузевими напрямами та озвучив окремі доручення з актуальних питань життєдіяльності району.

Зокрема, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Котенко зазначив: «Аграрії Чечельниччини впродовж тижня планують завершити посів ранніх ярих культур. Досить інтенсивно йде процес посіву соняшника, кукурудзи, сої». Сьогодні серед сільгоспвиробників, населення району проводиться роз’яснювальна робота щодо державної підтримки аграрного сектору, дотацій на вирощування молодняку ВРХ і корів, розвиток кооперативного руху, створення молочарських сільськогосподарських кооперативів.

В свою чергу, заступник голови районної державної адміністрації Ольга Беседа повідомила присутнім щодо проведення 26 квітня заходів, приурочених 32 річниці Чорнобильської трагедії та мітингу-реквієму біля пам’ятника померлим учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Інформуючи присутніх про проведення сходів-зборів громадян, голова районної ради Сергій П’яніщук зазначив, що за останніх два тижні у двох громадах голови сіл звітували про проведену роботу. Найбільше цікавить жителів ремонт доріг та реформи.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий зазначив, що сьогодні робиться акцент на дороги загальнодержавного значення. У найближчій перспективі – капітальний ремонт дороги від с.Білий Камінь до Бершадського району. 

123