Сергій Пустовий: ОТГ має бути самодостатньою
30.10.17

У п’ятницю відбулася чергова сесія селищної ради, на якій депутати мали можливість ознайомитися із нормативними документами та економічним обґрунтуванням необхідності проведення об’єднання територіальних громад нашого району. Запрошений на сесію голова райдержадміністрації Сергій Пустовий зазначив: «Найголовніше – ОТГ має бути самодотньою. Є позитивний досвід проведення об’єднання в сусідніх районах, який маємо використовувати у своїх громадах».

Продовження процесу добровільного об’єднання громад – серед пріоритетів проведення реформ у країні. Земля – важливий ресурс для розвитку об’єднаних громад. Питання розпорядження ОТГ землями поза межами населених пунктів – першочергове. Уряд це розуміє, тому направив на розгляд Парламенту відповідний законопроект. 

Для довідки: із загальної кількості районів в Україні (490), у 308 відбулося об’єднання громад. У 103 районах об’єдналися більше половини місцевих рад. Є 14 районів, в яких всі громади об’єдналися, 9 районів – у форматі один район-одна громада. 29 ОТГ створилися в межах 2 або 3 районів у 19 областях.

123