Сергій Пустовий :виконання бюджету одне із ключових питань
24.09.19

Сьогодні, 16 вересня, під керівництвом голови РДА Сергія Пустового голови районної ради Сергія П’яніщука відбулась щотижнева нарада з керівниками установ, організацій району та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Під час засідання голова райдержадміністрації ознайомив присутніх із кадровими змінами облдержадміністрації. Так, 19 вересня перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов представив громаді Вінницької області нового голову Вінницької обласної державної адміністрації Владислава Скальського. С.Пустовий зазначив, що у своєму першому вітальному слові посадовець наголосив на тому, що найголовнішим наразі є примноження всіх позитивних результатів, забезпечення чіткого стратегічного планування розвитку області і реалізація пріоритетних інтегрованих проєктів.

Очільники району заслухали інформацію керівників управлінь та служб щодо основних напрямків життєдіяльності та розвитку району.

Серед ключових питань – виконання бюджету. За словами Ніни Решетник - начальника фінансового управління Чечельницької РДА, протягом вересня до районного бюджету надійшло 4,5 млн грн від платників податків ПДФО за паї. Всього ж від початку року надходження склали  майже 11 млн грн.

В свою чергу, голова районної державної адміністрації Сергій Пустовий наголосив, що потрібно робити все, аби не збавляти темп до кінця поточного року.

«Проблем в районі дуже багато. Зараз готується новий бюджет країни. Тому багато роботи, як у фінансовому управлінні так і в профільних структур. В нас є ряд питань, особливо, що стосується  охорони здоров’я. Оскільки попередньо «вторинка» має частково фінансуватися Національною службою здоров’я України, а частково – за рахунок місцевого бюджету, то потрібно дуже професійно працювати в цьому плані» - зауважив очільник району.

 Під час щотижневої наради начальник відділу освіти РДА Галина Деменчук поінформував присутніх  про стан освоєння на Чечельниччині освітньої субвенції на реалізацію проекту  НУШ.

«Ми рухаємось вперед. На сьогодні освоєно 86,4% субвенції. Маємо ще придбати музичні інструменти, документи на які вже подано на електронні торги та дидактичні матеріали на суму 58,9 тис грн» , - зауважила Галина Василівна.

У свою чергу,  начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк поінформував про фінансування соціальних виплат  у вересні місяці. Він наголосив, що у Чечельницькому районі 1639 осіб отримали вчасно майже 3 млн грн. Заборгованості по соціальних виплатах немає.

Про перебіг осінніх польових робіт в районі поінформував начальник управління агропромислового розвитку РДА Володимир Котенко. За його словами   на Чечельниччині триває збір пізніх культур. Зокрема,   кукурудзи на зерно вже намолочено 6 тисяч тонн при урожайності 60,0 ц/га.  На  площі більше  3,6 тисяч га  посіяна озимина. Так, озимої пшениці посіяно на  площі 3,5 тис га, озимого ячменю 100 га.

На закінчення голова районної ради Сергій П’яніщук наголосив, що необхідно зробити ревізію та аналіз прийнятих районних програм для ефективного їх використання. «Сьогодні із чотирьох десятків прийнятих програм реально задіяна четверта частина. Щорічно ми маємо заслухати стан виконання кожної з них. Тому пропоную залишити тільки ті, над якими ми працюємо, під які виділяються кошти», - акцентував голова райради.

Підсумовуючи засідання, голова РДА Сергій Пустовий дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів за напрямками роботи.

 

123