Шашковий турнір
02.03.20

Гра в шашки – одна з форм розвитку математичних здібностей дітей. Шашкові тренування розвивають необхідні для життя якості: об’ємне мислення, логічний аналіз, пам’ять, увагу, здатність концентруватися, самодисципліну, наполегливість і рішучість

В Чечельницькому районному будинку дитячої творчості згідно навчальної програми «Шашки» під керівництвом педагогів (Ситник О.В., Малик В.О., Максименко Д.І.) був проведений шашковий турнір. В цьому  році учні 4-5 класів першими мали змогу продемонструвати власний характер і витримку.

Основними завданнями турніру є: закріплювати знання дітей про шашки, сприяти розвитку навичок гри, розвивати ініціативу, самоконтроль, формувати доброзичливе ставлення до супротивника.

Турнір проходив в декілька етапів. На шашковому полі розгорталися справжні баталії: діти довго міркували над кожним ходом. Турнір пройшов  в радісній атмосфері і закінчився дружніми рукостисканнями.

Та на цьому все не закінчується. Велика дорога розпочинається з першого кроку. І, хто знає, може так статися, що сьогоднішні маленькі гравці є переможцями в межах позашкільного закладу, а взавтра стануть чемпіонами України.

 

 

123