Схід села Бритавка
22.03.18

16 березня відбулися збори-сходи в Бритавській громаді, які розпочалися  вшановуванням  74-ої роковини визволення  села від фашистських загарбників та покладанням  живих  квітів до пам'ятника загиблим воїнам.

  Захід проходив у звичайному режимі: оперативно і по-діловому. Перед  присутніми виступив сільський голова  Віктор  Жовтяк, який детально інформував про проведену  організаційну, фінансово-господарську  діяльність у минулому році  та  завдання  на  2018 рік.  Віктор Григорович  наголосив, що особлива  увага  приділялася  благоустрою, освітленню, роботі  громадської  приймальні  тощо.

   З  зацікавленістю жителі  слухали  виступ  першого  заступника голови Чечельницької  РДА  Віталія  Савчука  про  ряд важливих  питань в життєдіяльності  нашого району.  До  його  виступу  долучився  і  голова  районої  ради  Сергій  П’яніщук, який  зупинився  на хвилюючих  для  усіх  темах:  сферах  медицини,  освіти  і  щодо  об’єднання  територіальних  громад. Сергій  Вікторович  дохідливо  відповідав  на  запитання  присутніх, а їх було чимало! «Зміни  починаються  з  кожного, - наголосив у розмові. Щоб зрушити цей  процес були обговорені питання  перспектив створення  громад, перспективи майбутнього розвитку.

   Бритавчани чекали виступу начальника управління  праці і  соціального  захисту  населення  Станіслава Мартинюка, який  ознайомив  присутніх, що  на  сьогоднішній  день 85 жителів оформили  документи на отримання  субсидій, а також  озвучив інформацію про соціальні пільги для учасників АТО  та  запросив їх подавати заяви на придбання  путівок для  їх  дітей на літній  період.

  Представник поліції, старший лейтенант Володимир Зварищук інформував про стан підтримання публічної безпеки та боротьби зі злочинністю на території Бритавської сільської ради.  За  звітній період було зареєстровано  195 злочинів, з яких 7 – за незаконний обіг наркотиків, 100 крадіжок державної та приватної власності, 6 шахрайств, 2 злочини, пов'язаних з незаконним  обігом зброї та інші.  До  адміністративної відповідальності було  притягнено 7 осіб.  На  закінчення  свого  виступу Володимир  Анатолійович подякував сільському голові, всім жителям села, які не байдуже  відносяться  до  підтримання  належного  порядку  та  спокою в селі. З  надією на розуміння з боку громади села в питанні  підтримання  публічної безпеки та протидії злочинності на їх території.

   Продовжив звітувати депутат Чечельницької  районної  ради 7 скликання  від блоку Петра Порошенка «Солідарність» Андрій Мураховський.  Протягом звітного періоду зверталися з індивідуальними зверненнями жителі Бритавки з різними проблемами, на які в межах своєї компетенції надавав допомогу. Звернення  стосувалися надання  консультації та правової допомоги щодо питань вспадкування, встановлення фактів, що мають юридичне значення податкового законодавства, міграційного законодавства, допомоги підготовці позовних заяв до суду та інше.  За  словами Андрія Володимировича, найбільшою цінністю нашої держави є люди, а тому своє завдання  як депутат районної ради вбачає саме в тому, щоб сприяти вирішеню їх життєвих проблем. Суспільство має бути справедливим, а влада – чесною. Тільки за таких умов наше життя  стане  кращим. Виборці висловили  йому щиру подяку  за  плідну  працю.

   Активно обговорювалися і звіти сільських установ.

  Жителі повинні  розуміти, що більшість питань їх життя з часом вирішуватимуться у селі.

  Тож, бажаємо людям  Бритавської громади стати у подальшому успішним прикладом реформ децентралізації та своїми результатами довести, що вони обирають правильний шлях розвитку.

 

123