Сходи громадян: вияв небайдужості
23.03.16

22 березня відбулись сходи-збори громадян у трьох територіальних громадах: Демівській, Каташинській, Червоногребельській. Слід зазначити про неабиякий інтерес жителів до тих процесів і подій, які відбуваються на території цих сіл, адже зали в клубах і будинках культури були заповнені майже вщент. На зібраннях були присутні голова РДА С.Пустовий, голова районної ради С.П’яніщук та перший заступник голови РДА В.Савчук, а також керівники відділення Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення РДА, Держгеокадастру, військомату, інші.

Про пророблену роботу звітували сільські голови та дільничні інспектори. Протягом 2015 року було багато надбань у кожній громаді: освітлення, благоустрій населених пунктів, доріг, кладовищ. А ще - залучення коштів через виграні гранти, надання робочих місць безробітним. Уже сьогодні громади активно долучилися до участі у обласних та міжнародних грантах на 2016 рік, що дасть змогу зробити свої населені пункти більш привабливими, а життя їх жителів більш комфортним. Всі присутні отримали неабияке задоволення від виступів народних аматорів громад, учнівських колективів.

Знаково, що в усіх громадах людей найбільше хвилювало питання об’єднання територіальних громад. Жваві дискусії, обговорення, запитання до представників органів влади та органів місцевого самоврядування свідчили про участь у громадському житті всіх присутніх. Носили питання і «територіальний» характер, як от: у Демівці – земельні питання, у Каташині – питання водопостачання жителів, а в Червоній Греблі – питання перейменування населеного пункту. До слова, із присутніх 143 червоногреблян, - 142 виявили бажання залишити назву села без змін, про що було запротокольовано та буде надіслано до облдержадміністрації.

      

          

123