Сходи-збори громадян с.Вербка: звіт і плани на 2017 рік
29.05.17

Сходи-збори громадян с.Вербка відбулись одразу, після того, як пролунав останній дзвінок у Вербській школі. Перед громадою виступив сільський голова Сергій БЛИНДУР, який прозвітував про зроблену роботу Вербської сільської ради впродовж 2016 року та озвучив плани на 2017 рік.

З розумінням до вирішення соціальних питань в с.Вербка відноситься депутат Чечельницької районної ради, директор СТОВ «АФ «Вербка» Роман ГОНЧАРЕНКО. Виступаючи перед громадою, Роман Васильович зазначив, що й надалі Агрофірма буде виділяти кошти на утримання дошкільної дитячої установи і школи, благоустрій доріг, надавати допомогу воїнам АТО, інше.

Голова ветеранської організації села – Василь БОДНАР – підняв питання медичного забезпечення жителів с.Василівка. - У зв’язку із віддаленістю від с.Вербка та від районного центру, більшість жителів Василівки вже похилого віку і не мають змоги  проходити обстеження у медичних закладах, а тому прохання, щоб один раз на тиждень  сімейний лікар відвідував стареньких, - запропонував Василь Григорович.

Про соціальний захист, а саме – надання субсидій, виплат і допомог жителям села доповів начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав МАРТИНЮК. Відповідь на «земельні» питання надав начальник відділу Держгеокадастру у Чечельницькому районі Олег КОХАНОВСЬКИЙ.

Перед присутніми виступив голова районної ради Сергій П’ЯНІЩУК: «Сьогодні за роботою Вербської сільської ради спостерігати, контролювати та вносити свої пропозиції можна кожному бажаючому, адже рішення ради регулярно оприлюднюються на офіційному веб-сайті. Можливо, саме тому й не виникає багато питань під час сходів громадян, позаяк вони вирішуються впродовж року по мірі їх виникнення. Дану практику слід продовжувати. Позитивним є і участь громади у конкурсах на здобуття грантів для вирішення важливих питань села».

Підводячи підсумки зібрання, голова райдержадміністрації Сергій ПУСТОВИЙ наголосив: «Завдяки бюджетній децентралізації бюджет села має вільний залишок за 2016 рік. Вперше за багато років громада має можливість використовувати ці кошти на свій розсуд. Нині відбуваються реформи і в медичній галузі. Завдання органів місцевого самоврядування - сприяти у проведенні інформаційної кампанії, аби кожен житель села був обізнаний із створенням реєстру хворих та урядовою програмою «Доступні ліки». Далі Сергій Михайлович зупинився на питанні добровільного об’єднання територіальних громад.

               

123