Сила родинного вогнища
11.05.18

У ці травневі дні, коли дзвенить   спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято  народження життя - День Матері.

   Численні   заходи, спрямовані на утвердження родинних цінностей, пропаганду сімейного читання, сприяння впровадженню здорового психологічного клімату в родині, регулярно проводяться у бібліотечних закладах району .

   З цієї  нагоди  працівники  центральної  районної  бібліотеки  оформили книжкову виставку  «Жінка в історії України»  та перегляди літератури   «Довіку шануйте свій найсвятіший оберіг».

   Анастасія Монастирська,  бібліотекар  читального залу,  розповіла  про історію та традиції святкування Дня Матері в Україні та європейських країнах та презентувала бібліографічний   огляд  книг «Величне і прекрасне слово Мати! Від неї все на світі! Навіть світ…»,     вона  познайомила присутніх з сімейними звичаями, традиціями, обрядами.  Під час заходу читачі     поговорили про традиції, які зберігаються в їхніх родинах, за допомогою інтернету переглянули сімейні обереги, подискутували на тему про економічні відносини родини. Свято пройшло у дружній, теплій атмосфері.  Користувачі бібліотеки із задоволенням розповіли про любов до матері,   згадували перші колискові. Ставлення кожної дитини до мами – це своєрідний індикатор ставлення людини до життя.  

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.

 Ольга Шуть

123