Проекти- переможці Обласного конкурсу успішно реалізовані
18.02.19

Заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, перебуваючи у Чечельницькому районі з робочою поїздкою, відвідав с. Жабокричку та с. Каташин. У цих громадах протягом останніх кількох років активно реалізовуються проекти, виграні в Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

Зокрема, 2016 року ініціативна група села Каташина написала проект під назвою «Завершення поточного ремонту в амбулаторії  загальної практики сімейної медицини», який переміг в Обласному конкурсі. Бюджет  проекту становив 107 139 грн. Тоді з фонду Конкурсу було виділено 52 139 грн, решту коштів було надано сільською радою та підприємцями.

Того ж 2016 року проект «Облаштування навчально-виховного комплексу в селі Жабокричка Чечельницького району» з бюджетом у 97193 грн отримав з фонду Обласного конкурсу – 47193 грн.

2017 року два проекти «Встановлення дитячого спортивно-ігрового майданчика в с.Жабокричка Чечельницького району» та «Заміна вікон і дверей в школі с.Каташин, Чечельницького району» теж стали переможцями Обласного конкурсу. Бюджет першого проекту становив 299 571,45 грн. З фонду Конкурсу було направлено 120 000 грн, це 40,1 % від загальної суми. Кошторис другого проекту – 177 232 грн. Тоді на реалізацію його виділено з фонду Конкурсу 65 000 грн (36 %  від загальної суми).

Найбільше проектів громадам Чечельницького району вдалося виграти минулого року. Це «Нові вікна, двері – не розкіш, а потреба на шляху до енергозбереження» (на загальну вартість 182 500 грн) та «Енергозберігаючі технології – впевнене майбутнє сільської громади» (з бюджетом 274 200 грн).

Завдяки міжмуніципальній співпраці з Ободівською сільською радою Тростянецького району Каташинській сільській раді вдалося реалізувати проект «За чисте довкілля та благоустрій Поділля». Вартість цього проекту становить 100 000 грн. На його втілення із фонду 15 Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад виділено 80 000 грн, ще  20 000 грн залучено від ТОВ «Агрофірма Україна – О».

Михайло Кременюк разом з головою Чечельницької районної ради Сергієм П’яніщуком побували на кожному з об’єктів. У громадах с. Жабокрички та с.Каташина цього року також планують долучитися до участі в 16 Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Подавати хочуть два проекти: «Заміна вікон і дверей в Жабокрицькому НВК» та «Модернізація системи опалення Каташинської ЗОШ і заміна котлів».

  

  

  

  

  

  

 

 

 


Джерело: https://vinrada.gov.ua/u-chechelnickomu-rajoni-uspishno-realizovani-sim-proektivperemozhciv-oblasnogo-konkursu.htm

123