С.Пустовий: До опалювального сезону готові

Голова райдержадміністрації Сергій Пустовий за участю першого заступника голови РДА Віталія Савчука, заступника районної ради Наталії Крук, керівників структурних підрозділів РДА, очільників соціальної сфери району провів нараду з питань підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів  соціальної сфери району до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років.

Виступаючи перед присутніми, Деменчук Галина Василівна, начальник відділу освіти, доповіла про завершення поточних ремонтних робіт в приміщеннях навчальних закладів. В школах функціонує 12 котелень, в 5 школах пічне опалення. Два котли Гефест-профі-S300, що встановлені в Ольгопільській СЗШ І-ІІ ст., пройшли реєстрацію в управлінні праці у Вінницькій області, продовжуються роботи по введенню в експлуатацію двох котлів Гефест-профі-U350 у Чечельницькій СЗШ І-ІІІ ст. №1. Станом на звітну дату завезено 60,2 % вугілля, 85% дров, 100% соломи від запланованих обсягів.

Впроваджуються технології енергозбереження.

Встановлено енергозберігаючі вікна:

-         в Чечельницькій СЗШ І-ІІІ ст. №1 – 14 вікон на суму 57 тис.грн.;

-         в Чечельницькій СЗШ І-ІІІ ст.  №2 – 12 вікон на суму 60 тис.грн.;

 Тривають роботи  по встановленню таких вікон:

-  у Поповогребельській СЗШ  І-ІІІ ст. (110 тис. грн.) ;

-   у Каташинській СЗШ І-ІІ ст.  (138 тис. грн.) .

Розпочато проведення закупівлі через систему електронних торгів   по  капітальному ремонту (заміна віконних блоків) в приміщенні Чечельницької СЗШ І-ІІІ ст.  №2 (очікувана вартість закупівлі 130 тис. грн.).

            Реалізуються   проекти, які  здобули перемогу   у  2 районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад:   

-         «Енергозбереження  через оновлення  системи   опалення» - ремонт  теплотраси   Демівської СЗШ (44,97  тис. грн.);

-         «Через       енергозбереження      до       покращення        якості  

позашкільної  освіти» – ремонт  стелі в приміщенні   станції  юних натуралістів (65,6 тис. грн.). 

Відбувся аукціон по закупівлі  «Поточний ремонт   (утеплення фасадів Чечельницького    районного   БДТ    в смт Чечельник, Чечельницького   р-ну Вінницької обл.)» (бюджет проекту –  172 тис.грн.).

Могила Сергій Миколайович, головний лікар КУ «Чечельницька лікарня планового лікування» доповів, що роботи виконуються згідно розробленого плану заходів з підготовки установи до роботи в осінньо-зимовий період. Здійснено перевірку зовнішньої та внутрішньої тепломереж, проведено гідравлічне випробовування водогрійних котлів. Здійснено розрахунки потреби твердого палива на опалювальний сезон 292,9 тонн (враховано залишок на 01.09.2017 р – 50,4 т), проведено відкриті торги для придбання вугілля марки ДГ-13-100 в кількості 181 тонн. Кошторисні призначення для закупівлі вугілля у 2017 році становлять 362,8 тис. грн. 

Коваль Віктор Аврамович, головний лікар КЗ «Чечельницький РЦ ПМСД» доповів, що з метою своєчасної та якісної підготовки медичних закладів сімейної медицини району до опалювального сезону 2017-2018 років було розроблено та затверджено заходи та визначено відповідальних працівників для організації робіт та недопущення технологічних порушень в ході проведення опалювального сезону, розроблено та затверджено план підготовки центру до проведення опалювального сезону, затверджено комісію, наказ на проведення відповідних робіт.

Проведено поточні ремонти (в тому числі і котелень) в амбулаторіях, ФАПах, ФП та медпунктах. Проведено обстеження, випробовування та налагодження всіх систем опалення. З усіма працівниками проведено навчання та інструктажі з охорони праці та пожежної безпеки.

Швець Наталя, в.о. начальника відділу культури і туризму, доповіла про підготовку закладів культури до осінньо-зимового періоду та впровадження енергозберігаючих технологій: на сьогодні вже здійснено заміну більше 50 відсотків вікон закладів культури. На опалювальний сезон заготовлено 5 тонн вугілля для дитячої музичної школи (при плані 13 т)).

Мартинюк Станіслав Миколайович, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та Гарник Любов Григорівна, директор Чечельницького територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян доповіли про забезпечення учасників АТО дровами, роботу територіального центру по обстеженню домівок та ремонту пічного опалення одиноких престарілих громадян нашого району, забезпечення їх дровами та вугіллям. Також Станіслав Миколайович надав інформацію щодо одержання жителями нашого району субсидії на опалення та електроенергію.

Демченко Світлана  Анатоліївна, головний спеціаліст  відділу організації виробництва, переробки  та маркетингу с/г продукції управління АПК, розповіла про готовність управління до початку опалювального сезону 2017-2018 років.

Підводячи підсумки, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий зазначив, що всі служби району готові до початку опалювального сезону.