Створюється районна рада церков

4 серпня відбулася зустріч ініціативної групи по створенню ради церков при райдержадміністрації із заступником голови райдержадміністрації О.Беседою. Слід відмітити, що громадськість району прагне брати участь у розбудові громадянського суспільства шляхом створення дорадчо-консультавних органів при РДА. Три конфесії, із шести зареєстрованих в районі, представляли їх керівники: о.Петро (Римсько-католицька парафія Святого Йосифа Обручника), о.Назарій _Українська православна церква Київського патріархату) та Гармаш Євгеній (церква Християн-адвентистів сьомого дня).

Мова йшла про спільні зусилля у вихованні дітей та молоді, боротьбу з тютюнопалінням та пияцтвом, створення спільних соціальних проектів, співучасть у організації проведення різноманітних заходів та відпочинку. І, звичайно ж, - допомога учасникам АТО, їх сім’ям, незахищеним верствам населення. Це допомога словом і ділом, моральна, психологічна і матеральна підтримка.

До участі у цьому дорадчому органі запрошувались і запрошуються сьогодні представники й інших конфесій, а це – українська православна церква Московського патріархату, Нікольська руська старообрядницька церква та церква християн-баптистів. Адже тільки разом ми зможемо навести лад у нашому районі і в усій Україні.

Перші установчі збори мають відбутися уже за дві неділі (18 серпня).