Тиждень права в бібліотеках
06.12.17

  На  початку  грудня   проводиться Всеукраїнський тиждень права. Ця акція вже стала традиційною і відбувається щорічно в тиждень, включаючи 10 грудня – День прав людини, який у світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Заходи, які проводяться в бібліотеці, спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина.
Протягом тижня в   бібліотеці   організовано книжкову виставку правової літератури «Законодавство України», засідання  клубу  «Право», можна  знайти корисні для себе матеріали з різних галузей права, в тому числі про права людини в Україні і світі, забезпечення рівних прав чоловіків та жінок в Україні тощо.

   Усвідомити роль та значення законів у житті   людини допоміг   тематичний перегляд літератури «Права та обов’язок – нероздільні»,  на тему “Знати. Розуміти. Виконувати” та інформаційно-правова бесіда  «Щоб не зробити хибний крок».  Анастасія Монастирська  ознайомила присутніх з обов’язками та правами громадянина України. Завдяки правовому вихованню бібліотекар прагнула  виробити внутрішню потребу молодої людини жити і діяти відповідно до норм права, неухильно дотримуватись правил людського співіснування та вимог українських законів.

Тематичний огляд правової літератури  підвів  учнів  до висновку, що незнання законів не звільняє від відповідальності. Тому закони необхідно знати і виконувати.

123