Тютюн - загроза для розвитку
30.05.17

Щорічно 31 травня, за ініціативою ВООЗ в усіх країнах світу відзначається Всесвітній день без тютюну (ВДБТ), пов'язаних з вживанням тютюну, і закликаючи проводити ефективну політику щодо зменшення масштабів споживання тютюну.

Тема Всесвітнього дня без тютюну 2017 року - "Тютюн - загроза для розвитку".

Боротьба з тютюном закріплена в Порядку денному в галузі сталого розвитку.  Вона вважається однією з найбільш ефективних заходів для сприяння досягненню завдання 3.4 ЦСР (Цілі Сталого Розвитку), яке полягає у зменшенні до 2030 року на третину передчасної смертності від неінфекційних захворювань (НІЗ) по всьому світу, включаючи серцево-судинні захворювання, онкологічні захворювання та хронічну обструктивну хворобу легенів.
 
Крім порятунку життів і зменшення нерівності в сфері охорони здоров'я, комплексна боротьба проти тютюну обмежує несприятливі екологічні наслідки вирощування, виробництва, торгівлі та споживання тютюну.

Головною метою Всесвітнього дня без тютюну є сприяння захисту нинішнього і майбутніх поколінь не лише від руйнівних наслідків для здоров'я, але також і від соціальних, екологічних і економічних лих, пов'язаних із вживанням тютюну і дією тютюнового диму.

Корисні посилання (основні факти про паління) /upload/file/2017/052017/stopsmoking.pdf

123