У всіх міністерствах вводиться посада заступника міністра з питань

 

У всіх міністерствах вводиться посада заступника міністра з питань європейської інтеграції, - Арсеній Яценюк
 
У кожному з міністерств вводиться посада заступника міністра з питань європейської інтеграції та працюватиме фахівець із Європейського Союзу, який допомагатиме Україні виконувати Угоду з ЄС. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у вівторок, 27 травня.
«Разом із нашими європейськими партнерами ми створили групу підтримки України. У кожному міністерстві тепер буде фахівець із Європейського Союзу, який буде допомагати Україні виконувати Угоду між Україною і ЄС, наближувати нас до Європейського Союзу і європейських стандартів», - сказав Глава Уряду.
Він повідомив, що у всіх міністерствах України вводиться окрема посада заступника міністра з питань європейської інтеграції.
«Ключовий центр буде знаходитися в Кабінеті Міністрів, цим питанням буде керувати заступник Міністра Кабінету Міністрів із питань європейської інтеграції», - додав Прем’єр-міністр.
«Кожна реформа, яка необхідна для країни і відповідає європейському стандарту, буде виконуватися міністерствами, і це – першочергове завдання», - зазначив Арсеній Яценюк.
Глава Уряду також повідомив, що на засіданні Уряду буде розглядатися питання Державного бюджету на 2015 рік і виконання поточних показників Державного бюджету.
Арсеній Яценюк наголосив, що стандартні підходи до економічного розвитку в країні в сучасних умовах не є ефективними: Про це, зазначив він, йшлося на розширеній нараді з питань бюджету на 2015 рік 26 травня.
За його словами, стандартні бюрократичні підходи, які були в Україні протягом 23 років щодо модернізації української економіки, «дійшли до того, що економіки не залишилося».
Глава Уряду повідомив, що поставив відповідні завдання Міністерству економічного розвитку і торгівлі і профільним міністерствам.
Він зазначив, що ситуація з поточними виплатами «складна, але контрольована». Арсеній Яценюк повідомив, що разом із Міністерством фінансів прийнято рішення щодо забезпечення виплат за незахищеними статтями державного та місцевих бюджетів.
За словами Арсенія Яценюка, по всіх місцевих бюджетах буде розподілено 2,5 мільярда гривень: «Протягом останніх трьох місяців ситуація була вкрай складна і зараз залишається непростою, але ми віднайшли ресурс, який отримали від наших міжнародних фінансових донорів».
Глава Уряду звернувся до керівників обласних державних адміністрацій та голів обласних центрів, з якими під час засідання Уряду проходить селекторна нарада: «Знаю, що у вас накопичилася маса платіжних доручень, і ми прийняли рішення допомогти територіальним громадам».